Η Volvo μεταφέρει την παραγωγή του XC60 στην Ευρώπη


Ο λόγος που η Volvo θα παράγει τα XC60 που προορίζονται τις ΗΠΑ στην Ευρώπη εντοπίζεται στην αποφυγή των φόρων εισαγωγής που επέβαλε η κυβέρνηση Trump.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 20/7/2018

Μέχρι στιγμής η Volvo κατασκευάζει τα Volvo για τους Ευρωπαίους στην Σουηδία και για τον υπόλοιπο κόσμο στην Κίνα. Ωστόσο, λόγω του εμπορικού πολέμου που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Κίνας η Volvo αποφάσισε να μεταφέρει την παραγωγή των «αμερικάνικων»  XC60 στην Ευρώπη ώστε να αποφευχθεί η πρόσθετη φορολόγηση.

Ο Hakan Samuelsson, o διευθύνων σύμβουλος της Volvo, δήλωσε μεταξύ άλλως στο Reuters πως η εταιρία του θα προμηθεύει την αγορά των ΗΠΑ με XC60 που θα κατασκευάζονται στις ΗΠΑ και όχι στην Κίνα. Φυσικά αυτό αφορά μόνο την αγορά των ΗΠΑ αφού το εργοστάσιο της Volvo (στην Κίνα) θα συνεχίσει να τροφοδοτεί με XC60 όλες τις άλλες αγορές του κόσμου.

Πάντως, ο Trump απειλεί πλέον με δασμούς και την Ευρώπη και για να δούμε τελικά αν η Volvo (που εγκαινίασε το νέο της εργοστάσιο στη Νότια Καρολίνα) και άλλοι κατασκευαστές που έχουν παραγωγικές μονάδες στις ΗΠΑ θα βγουν χαμένοι ή κερδισμένοι από αυτή την μεγάλη οικονομική διαμάχη που αφορά όλο τον πλανήτη.