H Volvo λέει πως τα αυτοκίνητα που φτιάχνονται στην Κίνα είναι πιο ποιοτικά


Οι Κινέζοι κάνουν βήματα προόδου σε όλους τους τομείς και φυσικά και στην ποιότητα των αυτοκινήτων που κατασκευάζουν!

  • 18/5/2018

Η Κίνα δεν είναι μόνο η πιο μεγάλη αγορά αυτοκινήτου αλλά και ένας μεγάλος κατασκευαστής οχημάτων. Σε σχέση με ότι συνέβαινε πριν από λίγα χρόνια η ποιότητα των οχημάτων που κατασκευάζονται στη χώρα έχει βελτιωθεί σημαντικά, παρόλα αυτά όμως η γενική εντύπωση εξακολουθεί να είναι πως τα αυτοκίνητα Made in PRC υστερούν σε σχέση π.χ. με αυτά που φτιάχνονται στην Ευρώπη.

Ο Robin Page όμως, ο αντιπρόεδρος Design της Volvo, όχι μόνο δεν συμφωνεί με την άποψη αυτή, αλλά θεωρεί, όπως δήλωσε στο αυστραλιανό Go Auto, πως τα αυτοκίνητα που η εταιρεία του τουλάχιστον κατασκευάζει στην Κίνα υπερτερούν ποιοτικά. Σε σχέση πάντα με τα ευρωπαϊκής κατασκευής.

Ο Page στηρίζει την άποψή του αυτή στο ότι τα εργοστάσια της Geely δεν βασίζονται σχεδόν αποκλειστικά στην αυτοματοποίηση, ενώ λόγω ακριβώς της μεγαλύτερης συμμετοχής ανθρώπων στην παραγωγική διαδικασία υπάρχουν μικρότερες ανοχές και κατά συνέπεια καλύτερη ποιότητα. Ο αντιπρόεδρος της Volvo ανέφερε χαρακτηριστικά πως «δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές, αλλά αν βάλει κανείς κάτω τα στατιστικά δεδομένα θα διαπιστώσει πως οι Κινέζοι είναι εξαιρετικά καλοί, οπότε και δεν ανησυχούμε».

Η Volvo έχει αρχίσει να εξάγει αυτοκίνητά της που κατασκευάζονται στην Κίνα σε διάφορες άλλες αγορές του κόσμου ήδη από το 2014.