Η Volkswagen επενδύει σε μπαταρίες solid-state


Η γερμανική εταιρία έχει ως στόχο να περάσει σε ευρεία παραγωγή τις νέου τύπου μπαταρίες και να τις τοποθετεί στα ηλεκτρικά της μοντέλα από το 2025.

  • 22/6/2018

Για να πετύχει το σκοπό της η Volkswagen προχώρησε σε αύξηση της συμμετοχής της στην QuantumScape Corporation δημιουργώντας ένα νέο εταιρικό σχήμα. Η κίνηση αυτή συνεπάγεται την επένδυση 100 εκατομμυρίων δολαρίων στην εταιρία, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως η Volkswagen συνεργάζεται με την QuantumScape από το 2012.

Σε αντάλλαγμα για την επένδυση των Γερμανών, ο υπεύθυνος στο τμήμα έρευνας του VW Group, ο Dr. Axel Heinrich, θα γίνει μέλος του διοικητικού συμβουλίου της QuantumScape. Ο ίδιος δήλωσε ότι «…θέλουμε να επιταχύνουμε την εμπορευματοποίηση των μπαταριών στερεού τύπου της QuantumScape και να συνδυάσουμε τις δυνάμεις μας για να αξιοποιήσουμε την εμπειρία της Volkswagen ως εξειδικευμένου παραγωγού».

Ο Heinrich συνέχισε να λέει ότι «οι μπαταρίες solid state θα σημάνουν ένα ορόσημο για την ηλεκτροκίνηση». Όπως αναφέρει η Volkswagen, μια μπαταρία στερεού τύπου θα μπορούσε να αυξήσει την αυτονομία του e-Golf από 300 km σε περίπου 750 km. Oι solid-state χρησιμοποιούν ένα στερεού τύπου ηλεκτρολύτη σε αντίθεση με τον υγρό (εύφλεκτο) των μπαταριών λιθίου που επηρεάζεται και πιο εύκολα από τις θερμοκρασιακές μεταβολές.