Η Toyota θέλει να φτιάξει αντίγραφο του Nurburgring


H Toyota, σύμφωνα με την Nikkei Asian Review, επενδύει σημαντικά ποσά σε νέες εγκαταστάσεις δοκιμών στην περιοχή Aicho του νησιού Honshu, οι οποίες θα περιλαμβάνουν συνολικά 11 διαφορετικές πίστες δοκιμών.

  • 26/2/2018

Το ενδιαφέρον είναι πως μια από τις 11 πίστες θα προσομοιάζει το διάσημο Nurburgring και πιο συγκεκριμένα τη Nordschleife, που όπως ξέρουμε είναι πεδίο εξέλιξης πολλών αυτοκινήτων και μέτρο σύγκρισης των σπορ μοντέλων. Φυσικά δε θα πρόκειται για μια πλήρη αντιγραφή της, μιας και το μήκος της Nordschleife φτάνει τα 20,7 km, αλλά για μια διαδρομή 5,5 km η οποία θα περιλαμβάνει στροφές και διαμορφώσεις ανάλογες με αυτές της γερμανικής πίστας.

Η πίστα αυτή θα χρησιμοποιείται για τον έλεγχο και την εξέλιξη συστημάτων διεύθυνσης και φρένων μοντέλων που θα προορίζονται για αγορές σε όλο τον κόσμο. Οι νέες εγκαταστάσεις θα είναι έτοιμες το 2023, υπολογίζεται πως θα κοστίσουν συνολικά 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια, θα απασχολούν 3.300 εργαζόμενους και φυσικά θα είναι κατάλληλες και για την εξέλιξη ηλεκτρικών οχημάτων.