Η Toyota θα ανακαλέσει ένα εκατομμύριο υβριδικά


Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg η ιαπωνική εταιρία θα προχωρήσει σε μία μεγάλη ανάκληση που αφορά στα υβριδικά της μοντέλα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 6/9/2018

Για την ακρίβεια η ανάκληση θα αφορά σε 1,03 εκατομμύρια μοντέλα Prius (μαζί με το plug-in) και C-ΗR που έχουν πωληθεί στην αγορά της Βορείου Αμερικής, της Ιαπωνίας και της Ευρώπης. Το πρόβλημα εντοπίζεται σε μία σύνδεση καλωδίωσης της ηλεκτρονικής μονάδας ελέγχου του υβριδικού συστήματος που μπορεί να οδηγήσει σε δημιουργία φωτιάς.

Συγκεκριμένα η συσσώρευση σκόνης πάνω στην σύνδεση μπορεί να επηρεάσει την μόνωση των καλωδίων και σε συνδυασμό από τους κραδασμούς του οχήματος να προκληθούν σπινθήρες και υπερθέρμανση. Τα μοντέλα που επηρεάζονται από αυτό το φαινόμενο είναι τα παραπάνω και με ημερομηνία παραγωγής από τον Ιούνιο του 2015 έως τον Μάιο του 2018.

Από το ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα τα μισά κυκλοφορούν στην Ιαπωνία. Όσο για την Ευρώπη τα μοντέλα ανάκλησης πιθανότατα να είναι ελάχιστα αφού το C-HR κατασκευάζεται στην Τουρκία με τα υβριδικά συστήματα να έρχονται από την Βρετανία και τα συστήματα μετάδοσης από την Πολωνία.