H Skoda θα παρουσιάσει φτηνό μοντέλο για την Ινδία μέχρι το 2020


Από το 2020 η Skoda θα έχει μοντέλα ειδικά σχεδιασμένα και εξελιγμένα για την Ινδία, τα οποία θα κατασκευάζονται επιτόπου.

  • 25/6/2018

Στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης του ομίλου Volkswagen η Skoda έχει υπό την ευθύνη της την αγορά της Ινδία του ενός και πλέον δισεκατομμυρίου κατοίκων. Έτσι η τσέχικη εταιρεία παρουσίασε το πρόγραμμα «India 2.0» σχετικά με τα πλάνα της για την ινδική αγορά.

Σύμφωνα με αυτό λοιπόν η Skoda θα εξελίξει μια πιο φτηνή εκδοχή του πλαισίου MQB A0, το οποίο θα ονομάζεται Α0-ΙΝ και θα αποτελέσει τη βάση για μια σειρά μοντέλων που θα προορίζονται καταρχήν για την Ινδία. Ενδεχόμενα στα μέλλον και για τις αγορές γειτονικών της χωρών, που έχουν τα ίδια πάνω κάτω δημογραφικά στοιχεία και τις ίδιες ανάγκες.

Το πρώτο από αυτά υπολογίζεται πως θα είναι έτοιμο για την επίσημη παρουσίασή του το 2020 και θα πληροί φυσικά τις πιο αυστηρές προδιαγραφές που θα ισχύσουν από εκείνη τη χρονιά στην μεγάλη ασιατική χώρα. Παράλληλα όπως δήλωσαν οι υπεύθυνοι τόσο της μάρκας όσο και το ομίλου Volkswagen προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και η διαδικασία δημιουργίας των απαραίτητων υποδομών τόσο για την εξέλιξη όσο και για την επί τόπου παραγωγή των μοντέλων που προορίζονται για την ινδική αγορά.

Τον τελευταίο χρόνο πάντως η Skoda είδε τις πωλήσεις της στην Ινδία να αυξάνονται κατά 30%, γεγονός που δείχνει πως τα μελλοντικά μοντέλα που θα έχουν ευθύς εξαρχής εξελιχθεί για τη συγκεκριμένη αγορά έχουν δυναμικό επιτυχίας.