Η Renault στην τελική ευθεία για την αυτόνομη μετακίνηση (Video)


Για πρώτη φορά στην Ευρώπη, η Renault, είναι έτοιμη να προσφέρει στο κοινό μια υπηρεσία δημόσιας μετακίνησης με αυτόνομα οχήματα. Οι τελικές δοκιμές που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο στην Γαλλία αποτελούν την αρχή για μια νέα σελίδα στην ιστορία του αυτοκινήτου, αλλά και γενικότερα των μεταφορών.   

  • 26/6/2018
Η Renault ως πρωτοπόρος, τόσο στην τεχνολογία των ηλεκτρικών οχημάτων, όσο και των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης, έχει αναπτύξει μια σειρά πρωτοβουλιών με στόχο τη διάθεση στο ευρύ κοινό προηγμένων λύσεων μετακίνησης. Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία αυτές τις ημέρες πραγματοποιεί στην πόλη Rouen της Νορμανδίας τις τελικές δοκιμές για μια νέα δημόσια υπηρεσία αυτόνομης μετακίνησης, η οποία αναμένεται να είναι διαθέσιμη για το κοινό από τον Σεπτέμβριο του 2018. Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη απόπειρα του είδους στην Ευρώπη, η οποία σε πρώτη φάση θα περιλαμβάνει ένα στόλο από 4 ηλεκτρικά και αυτόνομα Renault ZOE, καθώς και ένα αστικό λεωφορείο i-Cristal.
 
 
Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει λύσεις μετακίνησης, ιδιαίτερα σε σημεία της πόλης στα οποία οι υπάρχουσες επιλογές δεν είναι επαρκείς. Τα οχήματα θα κινούνται σε τρεις «γραμμές», οι οποίες θα καλύπτουν περίπου 10χλμ η κάθε μία, ενώ οι χρήστες θα μπορούν να καλούν το όχημα μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό τους. 
 
Τα 4 ηλεκτρικά Renault ZOE είναι εφοδιασμένα με σύστημα αυτόνομης οδήγησης που έχει εξελιχθεί από την Transdev και τη Renault και δοκιμάζονται ήδη σε πραγματικές συνθήκες. Μετά την περίοδο των δοκιμών και εφόσον ολοκληρωθούν οι έλεγχοι, η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη για το κοινό σε πρώτη φάση από τον Σεπτέμβριο του 2018, έως και τον Δεκέμβριο του 2018. Αυτή η περίοδος θα δώσει τη δυνατότητα να πραγματοποιηθούν βελτιώσεις στην υπηρεσία, αλλά και θα δώσει την ευκαιρία στους κατοίκους της πόλης να εξοικειωθούν με αυτή τη νέα τεχνολογία.  
 
 
Η εφαρμογή αυτής της πιλοτικής ενέργειας αποτελεί μέρος του πλάνου του GROUPE RENAULT που ως στόχο έχει την παροχή σε ευρεία κλίμακα υπηρεσιών αυτόνομης οδήγησης μέχρι το 2022. Σε συνδυασμό με την πρωτοπορία στα ηλεκτρικά οχήματα, το GROUPE RENAULT αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τη  θέση του προσφέροντας φιλικές προς το περιβάλλον, ασφαλείς, αλλά και διαθέσιμες για όλους λύσεις μετακίνησης.