H Renault-Nissan εξετάζει συνεργασία με Uber και Amazon


Ο όμιλος Renault-Nissan-Mitsubishi εξετάζει την συνεργασία και με εταιρίες εκτός της αυτοκινητοβιομηχανίας αναζητώντας στρατηγικούς συνεργάτες σε νέες τεχνολογίες.

  • 27/1/2018

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ

Όπως όλα δείχνουν η επόμενη "ημέρα" στην αυτοκινητοβιομηχανία δεν θα αφορά μόνο την εξέλιξη μηχανικών μερών αλλά θα αφορά και την συνεργασία σε διάφορους άλλους τομείς, ιδίως των τεχνολογιών που προωθούν την συνεργασία μεταξύ χρηστών σε διάφορους τομείς της καθημερινότητας των ανθρώπων.

Το αφεντικό της εταιρίας, ο πανίσχυρος πλέον Carlos Goshn δήλωσε σε ομιλία του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός ότι ο όμιλος που ηγείται εξετάζει το ενδεχόμενο συνεργασίας με εταιρίες όπως η Uber, η Amazon ακόμα και ο τεράστιος κινέζικος όμιλος ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba. 

O λόγος που ο Γαλλο-Ιαπωνικός όμιλος κοιτάζει προς αυτές τις εταιρίες είναι για να αποκτήσει τις απαραίτητες συνέργειες για την αυτόνομη οδήγηση αλλά και την προώθηση του ride sharing, που σίγουρα θα αποτελέσουν τις τάσεις του μέλλοντος.

Όπως ο ίδιος δήλωσε: «Θα κατασκευάζουμε και θα πουλάμε robotaxis με συνεργάτες, και θα το κάνουμε μόνοι μας», δήλωσε ο ίδιος. «Κάθε κατασκευαστής αυτοκινήτων συνεργάζεται με πολλές εταιρείες τεχνολογίας, δεν υπάρχει καμία απολύτως αποκλειστικότητα στον τομέα αυτό». 

Στην ίδια ομιλία τόνισε ότι σκοπεύει να ενισχύσει και τις τρεις μεγάλες εταιρίες του ομίλου, δίνοντας στην κάθε μία την δική της ταυτότητα, και προωθώντας την τεχνολογία που είναι απαραίτητη ώστε να μείνουν στην πρώτη θέση παγκοσμίως. 

Σε ότι αφορά τις συμβατικές τεχνολογίες, ο Ghosn τόνισε ότι οι κινητήρες diesel με βάση τους νέους περιορισμούς θα συνεχίσουν να υφίστανται πίεση, και θα περιοριστούν κάτω από το 40% της αγοράς τα επόμενα χρόνια, ίσως και περισσότερο καθώς θα μπαίνουμε όλο και πιο πολύ στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.