H Porsche Mission E Cross Turismo θα πωλείται στα τέλη 2021


Η Taycan δεν θα είναι η μόνη πλήρως ηλεκτρική Porsche, σύμφωνα με δηλώσεις στελέχους της γερμανικής εταιρείας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 10/7/2018

H Mission E Cross Turismo, το ηλεκτρικό crossover της Porsche που θα βασίζεται στην Taycan -αυτή είναι η εμπορική ονομασία της Mission E- δεν θα μείνει στο στάδιο του πρωτότυπου αλλά θα περάσει στην κανονική παραγωγή. Αυτό επιβεβαίωσε ο επικεφαλής των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της γερμανική εταιρείας Stefan Weckbach σε συνέντευξή του στο περιοδικό Automobile Magazine. Ταυτόχρονα δήλωσε πως οι προμηθευτές έχουν ήδη ενημερωθεί πως οι πωλήσεις της θα ξεκινήσουν προς τα τέλη του 2021.

Το πρώτο βήμα προς την παρουσίαση της Mission E Cross Turismo θα είναι η εμφάνιση ενός concept της στην επόμενη έκθεση της Γενεύης, στις αρχές του ερχόμενου Μαρτίου. Οι ηλεκτροκινητήρες του θα αποδίδουν περισσότερους από 600 PS, ενώ οι επιδόσεις που θα εξασφαλίζουν θα είναι εντυπωσιακές: 0-100 km/h σε λιγότερα από 3,5 sec και 0-200 km/h κάτω από 12 sec.

Το σημαντικό εδώ είναι πως η Mission E Cross Turismo θα μπορεί, όπως και η Taycan, να εκτελεί διαδοχικές επιταχύνσεις χωρίς μεταβολή των επιδόσεών της, κάτι όχι αυτονόητο για τα ηλεκτρικά μοντέλα. Κι αυτό γιατί θα έχει ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για την αποφυγή της υπερθέρμανσης. Όσο για την αυτονομία της αναμένεται να είναι γύρω στα 400 km, με βάση τον κύκλο WLTP.