Η Porsche έχει έτοιμους τους Turbο φορτιστές της


Η Porsche boostάρει και τους φορτιστές, ανεβάζοντας την τάση λειτουργίας τους στα 400 V και μειώνοντας τους χρόνους φόρτισης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 20/7/2018

H Porsche ολοκλήρωσε την τοποθέτηση των λεγόμενων Turbo Chargers της, των turbo φορτιστών της δηλαδή που λειτουργούν με τάση 800 V, στο τεχνολογικό πάρκο Berlin- Adlershof. Η τάση λειτουργίας των συγκεκριμένων φορτιστών είναι διπλάσια από τη στάνταρ των 400 V των κοινών φορτιστών. Στην πράξη αυτό σημαίνει πως μέσα σε 20 min μια μπαταρία μπορεί να φορτιστεί τόσο ώστε να παρέχει αυτονομία που φτάνει μέχρι και τα 400 km.

Το βύσμα που χρησιμοποιείται είναι το Combined Charging Standard connector, άρα συμβατό με τα περισσότερα ηλεκτρικά μοντέλα της αγοράς. Ενδιαφέρον είναι πως προκειμένου να εξασφαλιστεί η απροβλημάτιστη λειτουργία των φορτιστών διαθέτουν σύστημα υγρόψυξης, προκειμένου να απομακρύνεται αποτελεσματικά η θερμότητα που εκλύεται.

Σε αντίθεση με τη λογική της Tesla η οποία έχει δίκτυο ταχυφορτιστών, κυρίως στις ΗΠΑ αλλά και στην Ευρώπη, αποκλειστικά για χρήση από τα δικά της μοντέλα, η Porsche θα αφήσει ελεύθερη τη χρήση του δικού της δικτύου.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της για τις ΗΠΑ που έχει ήδη ανακοινωθεί θα τοποθετηθούν συνολικά 500 σταθμοί φόρτισης στους συνολικά 189 αντιπροσώπους της στη χώρα και στους βασικούς αυτοκινητόδρομους. Οι οποίοι θα είναι λειτουργικοί το δεύτερο εξάμηνο του 2019. Με τη χρήση των συγκεκριμένων φορτιστών το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας, η Taycan, θα φορτίζει στο 80% της χωρητικότητας των μπαταριών της μέσα σε μόλις 15 λεπτά.