Η Porsche 919 Evo είναι το ταχύτερο όλων στο Nurburgring (video)


Μετά από αρκετές προσπάθειες και καταλήγοντας στον απίστευτο χρόνο των 5:19 min, αυτή η Porsche είναι ότι ταχύτερο (με εξαίρεση τα μονοθέσια της F1) έχει περάσει ποτέ από την Πράσινη Κόλαση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 29/6/2018

Άτυπα η γερμανική πίστα έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια σε ένα πεδίο κόντρας ανάμεσα στους κατασκευαστές που την θεωρούν ως σημείο αναφοράς για να δείξουν πόσο γρήγορα είναι τα αυτοκίνητά τους. Και ενώ το ταχύτερο μοντέλο παραγωγής είναι η Porsche 911 GT2 RS (το ταχύτερο προσθιοκίνητο είναι το Honda Civic Type R), έρχεται η Porsche να σημειώσει μία επίδοση στα 5 min και 19,55 sec!

Φυσικά δεν μιλάμε για ένα απλό αυτοκίνητο παραγωγής αλλά για το σούπερ αγωνιστικό 919 Evo που συμμετέχει σε αγώνες αντοχής (όπως το Le Mans). Το οποίο για την περίσταση αποδίδει 1.176 PS, το απόβαρο του δεν ξεπερνά τα 849 kg και έχει 50% περισσότερο downforce, πάντα σε σχέση με ένα κανονικό αυτοκίνητο κατηγορίας LMP1. 

Μάλιστα το ρεκόρ αυτό που πέτυχε ο Timo Bernhard είναι ταχύτερο κατά 52 sec από την προηγούμενη επίδοση των 6:11,13 που είχε πετύχει το 1983 ο Stefan Bellof πίσω από το τιμόνι μίας Porsche 956 C. Από την άλλη οι άνθρωποι της γερμανικής εταιρίας υποστηρίζουν πως η υπόθεση ρεκόρ δεν έχει τελειώσει αφού μπορούν να κατεβάσουν τον χρόνο ακόμη χαμηλότερα και ίσως κάτω από τα πέντε λεπτά!