H Οpel επιβεβαίωσε την παραγωγή ηλεκτρικού Corsa από το 2020


Τώρα πια, που η Opel είναι μέλος της οικογένειας PSA, Γάλλοι και Γερμανοί αποφάσισαν να επεκτείνουν την γκάμα των αυτοκινήτων των δεύτερων μέσα στα επόμενα χρόνια, με την εταιρία να επιβεβαιώνει ότι θα προχωρήσει στην κατασκευή ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου Corsa!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ, ΦΩΤΟ: OPEL
  • 15/2/2018

Ο διευθύνων σύμβουλος της Opel, Michael Lohscheller, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι το επόμενο Opel Corsa θα έχει στην γκάμα του μία αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση και πως θα κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της φίρμας στην Ισπανία - πιο συγκεκριμένα στη Zaragoza το 2019. Επομένως, οι παραδόσεις στους ενδιαφερόμενους πελάτες έχουν προγραμματιστεί για τις αρχές του 2020. Μάλιστα, το εν λόγω εργοστάσιο θα είναι το πρώτο (ιδιοκτησίας PSA), το οποίο θα παράγει ένα αμιγώς ηλεκτρικό Opel (ή Vauxhall στη Μεγάλη Βρετανία) για τις αγορές της Ευρώπης.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για το εργοστάσιο της Zaragoza, το οποίο σηματοδοτεί την έναρξη μιας καινούργιας εποχής», δήλωσε ο CEO της Opel, Michael Lohscheller. «Το αποτέλεσμα είναι σημαντικό και δείχνει την αμοιβαία εμπιστοσύνη των μελών αυτής της συμμαχίας», συνέχισε ο Lohscheller, για να καταλήξει ως εξής: «Η μονάδα της Zaragoza θα συνεχίσει να παίζει ένα σπουδαίο ρόλο στο βιομηχανικό αποτύπωμα του ομίλου PSA».

Το ηλεκτροκίνητο Corsa, το οποίο θα εφοδιάζεται με μπαταρία, θα πλαισιώσει το ηλεκτρικό Ampera-e, και θα αποτελέσουν τα δύο μοναδικά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της γκάμας της Opel. Μάλιστα, λέγεται πως οι έμποροι Opel και Vauxhall αντιμετώπισαν τόσο πολλές δυσκολίες ως προς την πώληση και τις παραγγελίες του Ampera-e, που η εταιρεία τους πρότεινε να σταματήσουν(!) τις πωλήσεις του τον περασμένο Οκτώβριο.

Έτσι, η Opel ελπίζει πλέον το νέο Corsa να τύχει άμεσης αποδοχής, κάτι που είναι πολύ πιθανό, αφού το μικρό μοντέλο της γερμανικής εταιρείας θα αποκτήσει το 2020 τρεις νέες ηλεκτροκίνητες εκδόσεις, ενώ πιο μακροπρόθεσμος στόχος είναι η ύπαρξη τουλάχιστον μίας ηλεκτρικής εκδοχής για κάθε ένα από τα μοντέλα της γκάμας της Opel από το 2024.

Όλα αυτά τα σχέδια είναι μέρος του στρατηγικού πλάνου της εταιρείας, που ονομάζεται PACE! Κλείνοντας, αξίζει να σημειώσουμε ότι το εργοστάσιο της Zaragoza ξεκίνησε να κατασκευάζει το Opel Corsa από το 1982! Από τότε έχουν βγει από αυτήν τη γραμμή παραγωγής σχεδόν 13 εκατομμύρια αυτοκίνητα, με τα 10 από αυτά να αντιστοιχούν στο best seller Corsa.

Στις μέρες μας, ο όμιλος PSA κατασκευάζει εκεί τα Opel Mokka X, Opel Crossland X και Citroen C3 Aircross. Έτσι, με αυτήν την επιπρόσθετη επένδυση στην Ισπανία, ο όμιλος PSA επιβεβαίωσε τις δεσμεύσεις του, ισχυροποιώντας την ηγετική θέση του, με συνολική παραγωγή για το 2017 876.672 οχημάτων.