Η Nissan θα παρουσιάσει οκτώ ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2022


Στόχος της Ιαπωνικής εταιρίας είναι να πουλά πάνω από ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα τον χρόνο από το 2022 και μετά.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ ΦΩΤΟ: NISSAN
  • 24/3/2018

Όπως όλοι οι κατασκευαστές έτσι και η Nissan έχει το δικό της πρόγραμμα για την μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, το οποίο ονομάζει "M.O.V.E. to 2022", με βάση το οποίο θέλει να παρουσιάσει τουλάχιστον οκτώ πλήρως ηλεκτρικάμοντέλα μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια. 

Ακολουθώντας την μεγάλη επιτυχία του Leaf, η Nissan σχεδιάζει να επεκτείνει την γκάμα της με πληθώρα νέων εκδόσεων, κάποιες εκ των οποίων θα απευθύνονται αποκλειστικά στην αγορά της Κϊνας, μέσω συνεργασιών με ντόπιους κατασκευαστές.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα νέο μοντέλο στην κατηγορία C για φέτος, το οποίο θα βασίζεται στην τεχνολογία που υπάρχει στο Leaf καθώς και ένα επίσης νέο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο στην κατηγορία Α των αυτοκινήτων πόλης. Η μάρκα πολυτελείας της εταιρίας Infiniti επίσης σχεδιάζει να "εξηλεκτρίσει" όλη την γκάμα της από το 2021 και μετά.

Στόχος όλης αυτής της προσπάθειας είναι να μπορεί η Nissan να πουλά πάνω από 1 εκατομμύριο ηλεκτρικά μοντέλα κάθε χρόνο από το 2022 και μετά. Πρόκειται για έναν αισιόδοξο στόχο, όμως οι άνθρωποι της εταιρίας πιστεύουν ότι έρχονται μεγάλες αλλαγές στις υποδομές που θα σπρώξουν τους καταναλωτές προς αυτή την τεχνολογία. Προς το παρόν πάντως το Leaf είναι το καλύτερα πουλημένο ηλεκτρικό μοντέλο σοτν κόσμο, στοιχείο που δικαιολογεί σε μεγάλο βαθμό τις υψηλές προσδοκίες της Nissan από αυτή τη νέα εποχή της αυτοκίνησης.