H Νissan παρουσιάζει το σπορτίφ Leaf Nismo - Video


Το Nissan LEAF NISMO θα αρχίσει να πωλείται από τις  31 Ιουλίου στην Ιαπωνία, συνδυάζοντας για πρώτη φορά, την ηλεκτροκίνηση  με την σπορ εικόνα και την απόδοση που προσφέρει η NISMO.

  • 19/7/2018

Το Nissan LEAF NISMO διαθέτει έναν ειδικά τροποποιημένο υπολογιστή  για πιο γρήγορη επιτάχυνση, ειδικά ελαστικά και ανάρτηση για βελτιωμένο χειρισμό και οδηγική άνεση, καθώς και κομψό εξωτερικό και εσωτερικό σχεδιασμό.

Το μοντέλο βασίζεται στο νέο Nissan LEAF, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του τον περασμένο Οκτώβριο. Το νέο LEAF προσφέρει τη συναρπαστική επιτάχυνση  σε συνδυασμό με τις περιβαλλοντικές επιδόσεις ενός  ηλεκτροκινητήρα,  δυναμική σχεδίαση, αλλά και προηγμένες τεχνολογίες όπως το e-Pedal,  το ProPILOT και το ProPILOT Park. 

Το νέο Nissan LEAF αποτελεί την “ενσάρκωση” του Nissan Intelligent Mobility, του οράματος  της εταιρείας για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο τα αυτοκίνητα τροφοδοτούνται, οδηγούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία. Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο έχει κερδίσει πολλά βραβεία για την πρωτοποριακή τεχνολογία και τις επιδόσεις του. Κέρδισε το βραβείο "Παγκόσμιο Πράσινο Αυτοκίνητο 2018" στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης και έλαβε βαθμολογίες ασφάλειας 5 αστέρων, τόσο από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων (Euro NCAP), όσο και από το Πρόγραμμα Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων της Ιαπωνίας.

Η Nissan σκοπεύει να πουλήσει 1 εκατομμύριο ηλεκτροκίνητα οχήματα ετησίως, συμπεριλαμβανομένου του νέου Nissan LEAF, σε παγκόσμια κλίμακα,  από το οικονομικό έτος 2022.

Το Nissan LEAF NISMO διαθέτει τα χαρακτηριστικά  διπλά αεροβοηθήματα  της σειράς NISMO, που βελτιώνουν την άντωση,  χωρίς να επηρεάζουν το συντελεστή οπισθέλκουσας. Σηματοδοτώντας την οδήγηση υψηλών επιδόσεων που προσφέρει  το χαμηλό κέντρο βάρους, το μοντέλο διαθέτει  ειδικής κατασκευής  ζάντες  αλουμινίου 18 ιντσών, που ελαχιστοποιούν την αντίσταση του αέρα.

Τα εννέα διαθέσιμα χρώματα του αμαξώματος περιλαμβάνουν το ειδικής επεξεργασίας Brilliant Silver / Super Black και το Dark Gray (M) / Super Black, με την χαρακτηριστική διχρωμία  της σειράς NISMO.

Το σπορ εσωτερικό διεγείρει τις αισθήσεις με την έντονη ένθεση των προσαρμοσμένων κόκκινων αποχρώσεων της NISMO, συμπεριλαμβανομένου του τριάκτινου τιμονιού με το χαρακτηριστικό κόκκινο “σημάδι”. Το ταμπλό διαθέτει ένα εξαιρετικό  φινίρισμα με ανθρακονημάτινη υφή, ενώ ο ηλεκτρονικός επιλογέας ταχυτήτων έχει ένα μεταλλικό, χρωμιωμένο φινίρισμα.

Τα ειδικά ελαστικά 18 ιντσών υψηλής πρόσφυσης του  Nissan LEAF NISMO και το προσαρμοσμένο σύστημα ανάρτησης,  παρέχουν μια εξαιρετικά άνετη οδήγηση και σταθερό χειρισμό. Το ειδικής διαμόρφωσης  ηλεκτρικό σύστημα διεύθυνσης του αυτοκινήτου, όπως και το Intelligent Trace Control,  προσφέρουν υψηλή σταθερότητα με δυνατότητες ανίχνευσης  των λωρίδων κυκλοφορίας.

Ο ειδικά τροποποιημένος  υπολογιστής στο Nissan LEAF NISMO επιτρέπει μια ήπια, αλλά και ταυτόχρονα ισχυρή απόκριση κατά την επιτάχυνση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια εξαιρετικά  άνετη οδήγηση, τόσο στους δρόμους των πόλεων, όσο και στους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας.