Η Nissan κάνει πραγματικότητα την 100% ηλεκτρική κινητικότητα!


Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από το λανσάρισμα του νέου Nissan LEAF, αλλά οι Ιάπωνες δρέπουν ήδη τους καρπούς της επιτυχίας.

  • 6/6/2018

Με αφορμή το ορόσημο των 100.000 παραδοθέντων LEAF αυτόν το μήνα, η Nissan γιορτάζει την εξάπλωση της ηλεκτρικής κινητικότητας. Η Susana de Mena από την Μαδρίτη, που αγόρασε το 100.000ό LEAF δήλωσε: «Εδώ και 2 χρόνια, προσπαθούσα να βρω ένα ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο. Ήξερα ότι αυτό θα ήταν ένα Nissan! Όταν είδα ότι ήταν διαθέσιμο το ολοκαίνουργιο LEAF, δεν υπήρχαν αμφιβολίες στο μυαλό μου ότι αυτό θα ήταν το τέλειο αυτοκίνητο για μένα. Ο σύζυγός μου και εγώ συμφωνήσαμε ότι η ποιότητα, η τιμή και οι προδιαγραφές του πρακτικά δεν έχουν ανταγωνιστή. Είμαστε πολύ συνειδητοποιημένοι σε ό,τι αφορά το σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος, γι’ αυτό και θελήσαμε να κινηθούμε 100% ηλεκτρικά. Εκτός αυτού, ένα ηλεκτροκίνητο μοντέλο μας επιτρέπει να έχουμε πρόσβαση στο κέντρο της Μαδρίτης, όταν άλλα οχήματα μπορεί μερικές φορές να περιορίζονται λόγω των κανονισμών που σχετίζονται με τους ρύπους.»

Συνδυάζοντας τις πωλήσεις του νέου Nissan LEAF, αλλά και αυτού της προηγούμενης γενιάς, οι 100.000 ιδιοκτήτες του μοντέλου σε όλη την Ευρώπη συνέβαλαν στο να καταστεί το συγκεκριμένο όχημα το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως. Με περισσότερα από 37.000 νέα αυτοκίνητα να έχουν ήδη παραγγελθεί στην Ευρώπη, ένα νέο Nissan LEAF πωλείται κάθε 10 λεπτά στην Γηραιά Ήπειρο σε αγοραστές που επιθυμούν να στραφούν σε καινοτόμες τεχνολογίες, αλλά και σε τεχνολογίες μηδενικών εκπομπών ρύπων!

Το νέο Nissan LEAF είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρείας στην Ευρώπη που διαθέτει τις τεχνολογίες ProPILOT και ProPILOT Park. Το LEAF είναι επίσης εξοπλισμένο με το e-Pedal, το οποίο επιτρέπει στους οδηγούς να εκκινούν, να επιταχύνουν, να επιβραδύνουν και να σταματούν, απλά αυξάνοντας ή μειώνοντας την πίεση που ασκείται στο πεντάλ του γκαζιού. Οι Ευρωπαίοι αγοραστές του LEAF έχουν πλέον οδηγήσει πάνω από 2 δισεκατομμύρια km και έχουν εξοικονομήσει πάνω από 300.000 τόνους CO2. Επίσης, έχουν «εκτοξεύσει» το ποσοστό ικανοποίησης πελατών στο 92%, τιμή ανώτερη σε σχέση με οποιοδήποτε άλλου μοντέλου της Nissan. Πιο πολύ από κάθε άλλο αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα, το LEAF είναι μια εντελώς νέα εμπειρία οδήγησης, σχεδιασμένη να μετακινεί τους ανθρώπους με μεγαλύτερη ευχαρίστηση, εμπιστοσύνη και σύνδεση με τον κόσμο γύρω τους.