H νέα Mercedes C-Class θα έχει και έκδοση crossover


Μπορεί η καινούργια γενιά της C-Class να παρουσιαστεί σε περισσότερα από δύο χρόνια από τώρα αλλά οι φήμες έχουν ήδη αρχίσει να κυκλοφορούν.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 18/5/2018

Το χρονοδιάγραμμά της αναφέρει πως το 2021 θα εμφανιστεί η έκδοση sedan της, ενώ ένα χρόνο αργότερα, το 2022, θα ακολουθήσουν η station και η coupe. Το σημαντικό νέο εδώ είναι πως θα παρουσιαστεί και μια crossover εκδοχή της, που θα βασίζεται στην πρώτη και θα ακολουθεί τα πρότυπα της E-Class All Terrain.

Έτσι η αντίστοιχη C-Class θα έχει ανάλογα αυξημένη απόσταση από το έδαφος και τονισμένα πλαστικά προστατευτικά προκειμένου να δημιουργείται και η ανάλογη εικόνα, ενώ θα ανταγωνίζεται άμεσα μοντέλα όπως το Audi A4 Allroad και το επίσης καινούργιο Volvo V60 Cross Country.

Συνολικά πάντως η συγκεκριμένη κατηγορία δείχνει να αναπτύσσεται, αλλά με ρυθμούς πιο συγκρατημένους σε σχέση με τα κλασικά SUV. Ο λόγος για αυτό είναι πως η εικόνα των συγκεκριμένων αυτοκινήτων μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με αυτή των αντίστοιχων στέισον και λιγότερο με SUV.

Από την άλλη οι ιθύνοντες της γερμανικής εταιρείας σκέφτονται να μην παρουσιάζουν μια νέα γενιά της SLC, του αυτοκινήτου που καθιέρωσε τη μεταλλική αναδιπλούμενη οροφή (τότε λεγόταν SLK). Ο λόγος οι χαμηλές της πωλήσεις, κάτι που ισχύει πάντως γενικά για τα cabrio και τα roadster.