Η νέα Mercedes-Benz GLB είναι καθοδόν


Το καινούργιο SUV της Mercedes θα καλύψει το κενό που υφίσταται μεταξύ της GLA και της CLC και θα είναι προσθιοκίνητο και τετρακίνητο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 29/5/2018

Οι φήμες για ένα ακόμα Mercedes SUV που ακούγονται εδώ και καιρό φαίνεται πως επιβεβαιώνονται πλήρως Κι αυτό γιατί οι υπεύθυνοι της γερμανικής εταιρείας έδειξαν στους αντιπροσώπους τους στις ΗΠΑ το μοντέλο προπαραγωγής της GLB, όπως ονομάζεται. Και η οποία θα πωλείται προς το τέλη του 2019.

Η GLB θα τοποθετείται στη γκάμα της Mercedes μεταξύ της GLA και της GLC, αλλά τεχνολογικά θα βρίσκεται πιο κοντά στην πρώτη. Η πρώτη θα διατηρήσει τον πιο σπορ χαρακτήρα της, ενώ η GLB θα είναι πιο μεγάλη και πρακτική, έχοντας και ένα πιο γωνιώδες αμάξωμα. Που θα παραπέμπει οπτικά και όσο αυτό είναι δυνατόν και στην κορυφαία G-Class.

Η βάση της GLB θα είναι το νέο πλαίσιο MFA2 που χρησιμοποιείται και στην καινούργια Α-Class και βέβαια και σε όλα τα προσθιοκίνητα μοντέλα της μάρκας. Αυτό σημαίνει πως και το νέο SUV θα είναι κατά βάση προσθιοκίνητο αλλά θα υπάρχουν και τετρακίνητες εκδόσεις, όπως συμβαίνει άλλωστε και με την A-Class.

Παράλληλα με την GLB οι αντιπρόσωποι της Mercedes στις ΗΠΑ είδαν και ένα άλλο μοντέλο που σε λίγους μήνες θα κληθούν να πουλήσουν. Πρόκειται για την τετράθυρη έκδοση της καινούργιας Α-Class, η παραγωγής της οποίας τόσο για την Αμερική όσο και για την Ευρώπη θα ξεκινήσει σε μερικούς μήνες.