Η νέα BMW M3 θα είναι πιο δυνατή και πιο ελαφριά


Στη BMW έχουν δώσει προτεραιότητα στη νέα Μ3, η οποία αναμένεται αναβαθμισμένη σε όλα όσα έχουν σχέση με τα δυναμικά της χαρακτηριστικά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 2/7/2018

Η παραγωγή της τρέχουσας BMW M3 ολοκληρώθηκε λόγω WLTP, αλλά οι μηχανικοί της BMW ήδη εξελίσσουν την επόμενη γενιά της. Η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί το 2020 και όπως και η στάνταρ εκδοχές της νέας σειρά 3 θα βασίζεται στο πλαίσιο CLAR, το οποίο χρησιμοποιείται ήδη στις μεγαλύτερες σειρές 5 και 7.

Το συγκεκριμένο πλαίσιο σε συνδυασμό με την πιο εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων στη βασική έκδοσή της και όχι στις σπέσιαλ όπως είναι π.χ. η CS. θα συγκρατήσει το βάρος κάτω από τα 1.585 kg. Που είναι το βάρος της όπως είπαμε ειδικής τρέχουσας CS, στην οποία έχει δοθεί έμφαση στη μείωση των κιλών. Και αυτό παρόλο που οι εξωτερικές της διαστάσεις αναμένονται να μεγαλώσουν, έστω και λίγο -το μήκος θα αυξηθεί πιθανότατα κατά 60 mm, ενώ το μεταξόνιο κατά 20 mm.

Παράλληλα με τη μείωση του βάρους θα αυξηθεί η απόδοση του εξακύλινδρου σε σειρά με τα δύο turbo. Ο οποίος στη νέα του εκδοχή αναμένεται να φτάσει τα 465 PS, τιμή η οποία αν επιβεβαιωθεί θα είναι μεγαλύτερη κατά 11 PS από την απόδοση της τρέχουσας M3 CS. Η αύξηση θα επιτευχθεί με τη χρήση του συστήματος ψεκασμού νερού που ήδη χρησιμοποιείται στην τελευταία.