H νέα BMW 3 έχει δοκιμαστεί εντατικά σε όλες τις συνθήκες


Η νέα γενιά της σειρά 3 έχει ολοκληρώσει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα δοκιμών προκειμένου να είναι καθόλα έτοιμη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 12/9/2018

Η καινούργια σειρά 3 της BMW έχει μπει στην τελική ευθεία για την επίσημη παρουσίασή της και τα μοντέλα προπαραγωγής της, αυτά με το έντονο καμουφλάζ προκειμένου να μην γίνονται αντιληπτές οι γραμμές του αμαξώματός τους, έχουν δοκιμαστεί σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Και έχουν υποστεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τις καταπονήσεις που κανονικά θα υποστούν σε όλη τη διάρκεια της ωφέλιμης ζωής τους.

Οι δοκιμασίες περιλαμβάνουν από τις υψηλές θερμοκρασίες -μέχρι και 50 βαθμοί υπό σκιά, οπότε φαντάζεστε τη ζέστη που επικρατεί στο εσωτερικό των αυτοκινήτων- και τη σκόνη στην Death Valley των ΗΠΑ μέχρι το αφόρητο κρύο των περιοχών στον αρκτικό κύκλο που φέρνουν τα πάντα κοντά στα όρια των αντοχών τους. Ταυτόχρονα τα αυτοκίνητα έχουν οδηγηθεί στους πιο «σπασμένους» αλλά και στους πιο κακοτράχαλους δρόμους τους κόσμου, έχουν ανεβοκατέβει ορεινές διαδρομές με συνεχείς στροφές κι έχουν κινηθεί για ώρα σε πίστες με ταχύτητες κοντά στην τελική τους.

Φυσικά έχουν διανύσει και εκατοντάδες χιλιόμετρα μέσα σε πόλεις, με συνεχόμενα σταμάτα ξεκίνα και με την εμπλοκή του συστήματος start stop που πρέπει να αποδείξει την αντοχή του. Εννοείται πως για να είναι καθόλα έτοιμη στην πρεμιέρα της η νέα σειρά 3 έχει περάσει πολλές ώρες στην αεροδυναμική σήραγγα και έχει υποβληθεί σε πολυάριθμα crash test.