H Μercedes ίσως ανακαλέσει πάνω από 600 χιλιάδες diesel οχήματα για παράνομο λογισμικό


Και το σίριαλ με το παράνομο λογισμικό των γερμανικών εταιριών δεν φαίνεται να έχει τελειωμό, με την Mercedes να έχει και νέα προβλήματα μετά τα όσα έγιναν με τον κινητήρα της Renault.
 

  • 28/5/2018

Τα σκάνδαλα διαδέχονται το ένα το άλλο στην γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, με φήμες να θέλουν την Mercedes να προχωρά σε ανάκληση τουλάχιστον 600 χιλιάδων αυτοκινήτων της για παράνομο λογισμικό σε κινητήρες diesel. H ανάκληση αυτή θα αφορά κυρίως την C-Class και την G-Class, αν όντως αποδειχθεί ότι χρησιμοποιούσαν παράνομες μεθόδους για την μέτρηση των ρύπων.

Όπως αναφέρει το μεγάλο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, η υπεύθυνη αρχή της Γερμανίας ερευνά καταγγελίες ότι οι diesel εκδόσεις των C-Class και G-Class είχαν μία ανάλογη συσκευή παραποίησης των αποτελεσμάτων όπως αυτή που βρέθηκε στο Vito.

Yπενθυμίζουμε ότι η Μercedes πρόσφατα κατηγορήθηκε ότι είχε αυτή την συσκευή στα Vito με τον κινητήρα του 1,6 λίτρου που χρησιμοποιεί σε συνεργασία με την Renault. Το υπουργείο Μεταφορών της Γερμανίας αμέσως προχώρησε σε ανάκληση των συγκεκριμένων οχημάτων την περασμένη εβδομάδα. Η Daimler υποστήριξε ότι θα ενσωματώσει ένα νέο software χάρη στο οποίο το Vito θα συμφωνεί με τα νέα δεδομένα για τους ρύπους.

Πάντως αν όντως επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες για τις νέες παράνομες συσκευές στους πετρελαιοκινητήρες, τότε η ανάκληση των εκατοντάδων χιλιάδων C-Class και G-Class θα κοστίσει στην Mercedes πολλές χιλιάδες, ίσως και εκατομμύρια ευρώ για την επιδιόρθωση των αυτοκινήτων.