H Mercedes EQ παραγωγής θα είναι στην Γενεύη


Δύο εβδομάδες έμειναν για να σηκώσει αυλαία το φετινό σαλόνι της Γενεύης, εκεί όπου θα κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση πολλά νέα ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα.

  • 16/2/2018

Ανάμεσα σε αυτή μια πολύ σημαντική παρουσία θα είναι το πρώτο μοντέλο της σειράς EQ και μετά από πολλά concept η Mercedes επιτέλους θα παρουσιάσει την έκδοση που θα δούμε στους δρόμους. Ακόμη και αν τελικά δεν επαληθευτούν οι πληροφορίες μας, το concept που θα δούμε στην ελβετική έκθεση θα έχει πολύ μικρές διαφορές από εκείνο που θα κυκλοφορήσει το 2019.

Λογικά το πρώτο μοντέλο της σειράς θα είναι η EQC που θα έχει θεωρητική αυτονομία στα περίπου 500 km, με κατανάλωση στις 13 kWh/100 km και φυσικά μηδενική εκπομπή ρύπων. H Mercedes αναφέρει μία πλήρη και προηγμένη συνδεσιμότητα με smartphones και νέες εφαρμογές, ενώ κάνει λόγο και για μία νέα σειρά plug-in υβριδικών ακόμη και με τον πιο πρόσφατο diesel κινητήρα της σειράς OM 654.

Επίσης, στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται και η διάθεση ενός νέου on-board τριφασικού φορτιστή 22 kW για την Ευρώπη που θα προσφέρει ταχύφορτιση για τα plug-in με μπαταρίες των περίπου 10 kWh.