Η Mercedes-Benz X-Class θα γίνει ακόμη πιο ισχυρή!


Φήμες θέλουν την X-Class να αναδεικνύεται ως ένα από τα πιο ισχυρά (τουλάχιστον ευρωπαϊκά) pick-up αποκτώντας μέχρι και V8 έκδοση!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 28/6/2018

Με 258 PS και 550 Nm ροπής η X 350 d ήταν το ισχυρότερο pick-up στην Ευρώπη έχοντας κάτω από το καπό του έναν τρίλιτρο V6 πετρελαιοκινητήρα. Χαρακτηριστικές είναι οι επιδόσεις με το 0-100 να ολοκληρώνεται σε 7,9 δλ. και την τελική να φτάνει τα 205 χλμ./ώρα. Τιμές που εντυπωσιάζουν για ένα ημιφορτηγό. Λέμε «ήταν» αφού σχεδόν άμεσα η Volkswagen απάντησε με μία ισχυρότερη V6 TDI έκδοση του Amarok που αποδίδει 260 PS και σε overboost 20 sec τα 272 PS, με την ροπή στα 580 Nm. Εδώ η κίνηση μεταφέρεται επίσης στους τέσσερις τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων.

Πέρυσι ο Volker Mornhinweg, ο υπεύθυνος στα Mercedes-Benz Vans, είχε δηλώσει στην παγκόσμια παρουσίαση της X-Class στη Νότια Αφρική πως ο V6 είναι η κορυφή. Τώρα, φήμες θέλουν την Mercedes-Benz να αποκτά μία πανίσχυρη έκδοση αποκτώντας κάτω από το καπό της τον biturbo V8 βενζίνης των 4,0 lt! Σύμφωνα με το Drive Αυστραλίας ο υπεύθυνος εξέλιξης της X-Class, ο Frank Schumacher, άφησε πρόσφατα υπονοούμενα για την μελλοντική παραγωγή μίας V8 έκδοσης. Και ποιος ξέρει, ίσως να έχει την επιμέλεια της AMG!