Η Mercedes-Benz παρουσιάζει τα 5 καλύτερα της tech-concepts (video)


Στο πλαίσιο μίας μεγάλης σειράς από βίντεο στο YouTube, η Mercedes αυτή την φορά επέλεξε να προβάλλει τις πέντε πιο «φαντεζί» τεχνολογίες που έχει εξελίξει μέσα από προχωρημένα για την εποχή τους πρωτότυπα μοντέλα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 26/3/2018

Το νέο βίντεο της Mercedes ξεκινά με την τεχνολογία car-to-x στο πειραματικό F 125! δείχνοντας μας αρκετά χρόνια πριν πως θα είναι το δικτυωμένο αυτοκίνητο στο μέλλον με πληροφόρηση σε πραγματικό χρόνο. Στη συνέχεια βλέπουμε την Mercedes F 200 και συγκεκριμένα το ηλεκτροχρωμικό κρύσταλλο της οροφής με δυνατότητα μεταβολής της φωτεινής διαπερατότητας του.

Όταν είχε παρουσιαστεί η Mercedes F 500 έδειχνε την τεχνολογία των φωτιστικών σωμάτων με λέιζερ σε συνδυασμό με την νυχτερινή ορατότητα (night vision). Η δεύτερη σημαντικότερη τεχνολογία για τους Γερμανούς είναι το περιμετρικό σύστημα pre-safe που αντιλαμβάνεται μία πιθανή σύγκρουση από πίσω και προετοιμάζει το αυτοκίνητο σφίγγοντας τις ζώνες ασφαλείας και τα φρένα.

Η προηγμένη εκδοχή του pre safe εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην επίσης πειραματική ESF 2009 για να φτάσουμε στο Distronic Plus. Πρόκειται για ένα πλήρως ενεργητικό cruise control που έβαλε τις βάσεις και για την αυτόνομη οδήγηση και που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά (με κάμερα και ραντάρ) στην F 800 Concept.