H Μercedes-AMG Project One μπορεί να σπάσει όλα τα ρεκόρ στο Nurburgring


Το απίστευτο hypercar της Mercedes δείχνει ικανό να καταρρίψει κάθε ρεκόρ στην Πράσινη Κόλαση, όχι μόνο των αυτοκινήτων παραγωγής
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: MERCEDES
  • 11/3/2018

To κυνήγι των ρεκόρ στο Nurburgring φαίνεται ότι θα συνεχιστεί με τη νέα φουρνιά των hypercars, καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του αφεντικού της AMG, το νέο Project One θα είναι σε θέση να κάνει τον καλύτερο χρόνο στην ιστορία, όχι μόνο μεταξυ των αυτοκινήτων παραγωγής αλλά και των αγωνιστικών.

Ο μέχρι τώρα γρηγορότερος γύρος που έχει γίνει ever είναι από τον Stefan Bellof στον αγώνα των 1.000 χιλιομέτρων το 1983, με χρόνο 6 λεπτά και 11,1 δευτερόλεπτα. Ο ταχύτερος γύρος από αυτοκίνητο παραγωγής έγινε πριν λίγο καιρό από μία Porsche 911 GT2 RS, με χρόνο 6 λεπτά και 47 δευτερόλεπτα.

Οι προδιαγραφές του Project One είναι σαφώς ανώτερες από εκείνες τις Porsche, η οποία είχε μόλις 700 άλογα την ίδια στιγμή που η Mercedes θα ξεπερνά τα 1.000. Ακόμα περισσότερη σημασία έχει η αεροδυναμική σχεδίαση της Mercedes η οποία δημιουργεί κάθετα αεροδυναμικά φορτία της τάξης των 675 κιλών.

Οι άνθρωποι της Mercedes-AMG μελετούν ήδη τους χρόνους και τα δεδομένα της πίστας. Και αυτό που θεωρούν πιο δύσκολο είναι να βρουν τον σωστό οδηγό που θα "δέσει" με το αυτοκίνητο ώστε να εκμεταλλευτεί στο μέγιστο τις δυνατότητές του. 

Με το Project One, που δανείζεται πολλά στοιχεία από τα μονοθέσια της εταιρίας στην Formula 1 φαίνεται ότι ανοίγει ένας νέος κύκλος στην υπόθεση των ρεκόρ στο Nurburgring, καθώς όπως όλα δείχνουν θα ακολουθήσουν προσπάθειες τόσο από την επερχόμενη Aston Martin Valkyrie όσο και από την McLaren Senna GTR που σίγουρα θα θελήσουν να πάρουν τα σκήπτρα του βασιλιά της "Πράσινης Κόλασης".