Η Mercedes-AMG ετοιμάζει ένα μικρότερο sports car!


Οι Γερμανοί φαίνεται πως έχουν πάρει φόρα στα σπορ μοντέλα και ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην παραγωγή του αντίπαλου της Porsche 718 Cayman.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 11/7/2018

Οι πρώτες μας πληροφορίες αναφέρουν πως η AMG έχει ήδη δρομολογήσει ένα διθέσιο σπορ μοντέλο που θα κατασκευαστεί τόσο σε coupe όσο και σε roadster αμάξωμα. To μοντέλο αυτό θα στοχεύει ευθέως στην 718 Cayman και θα παρουσιαστεί λίγο μετά την παρουσίαση του hypercar με την προσωρινή ονομασία Project One.

 Αξιοσημείωτο είναι πως πέρυσι η Porsche πούλησε συνολικά 25.000 μοντέλα 718 Boxster και 718 Cayman. Αυτό το αναφέρουμε επειδή η νέα AMG είναι το μοντέλο που θα αποτελέσει τον διάδοχο της SLC που έχει συνεχώς μειούμενη εμπορική ζήτηση. Η διάταξη θα είναι πιθανότατα κεντρομήχανη και φυσικά με την κίνηση να περνά στους πίσω τροχούς.

Στις βασικές εκδόσεις τα μοτέρ θα είναι turbo δίλιτρα τετρακύλινδρα και θα προέρχονται από τις επερχόμενες Α35 (πάνω από 300 PS) και A45 (πάνω από 400 PS). Όσο για την σχεδίαση του αμαξώματος θα έχει το στιλ της GT με αρκετές επιρροές από την εξωτική Project One. Η επερχόμενη AMG θα αποτελέσει το πέμπτο μοντέλο που θα προστεθεί στις SLS, GT, GT 4-Door Coupe και φυσικά την Project One.