Η McLaren X2 είναι το μονοθέσιο του μέλλοντος!


Πριν από περίπου τρία χρόνια η βρετανική εταιρία και ομάδα είχε παρουσιάσει το MP4-X εκφράζοντας μέσα από ένα concept την δική της προσέγγιση για τα μονοθέσια στο μέλλον.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 4/6/2018

Δεν γνωρίζω αν αυτό οφείλεται και στην Liberty, τη σχετικά νέα ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρία της Formula 1, αλλά το πρωτάθλημα έχει πάρει φωτιά και έχει αποκτήσει μία άγρια ομορφιά αφού εκτός από τους δύο δυνατούς παίχτες (Mercedes και Ferrari) τα δόντια της δείχνει φέτος και η Red Bull. Όσον αφορά στην McLaren τα πράγματα πάνε καλύτερα με τον κινητήρα της Renault και οι Βρετανοί θα συνεχίσουν να επενδύουν στην συμμετοχή τους στην F1.

Έτσι, παρουσίασαν μία ακόμη φουτουριστική εξέλιξη του MP4-X με την ονομασία X2. Στο νέο concept με την πορτοκαλί βαφή διακρίνονται οι καλυμμένοι τροχοί και η καλύπτρα στο κόκπιτ του οδηγού που ναι μεν θα προσφέρουν καλύτερη αεροδυναμική αλλά και λίγο παραπάνω βάρος. Πάντως, η σχεδίαση είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακή και μας δείχνει πως θα μπορούσαν να είναι τα μονοθέσια από το 2020 και μετά αφού τότε σχεδιάζονται μεγάλες αλλαγές στην F1. Όπως για παράδειγμα να υπάρχουν μικρές κάμερες αντί για εξωτερικούς καθρέπτες.

Ανάμεσα στις διάφορες προηγμένες τεχνολογίες περιλαμβάνονται και κάποιες πολύ τραβηγμένες, αφού πέρα από την ανάκτηση ενέργειας κατά την πέδηση θα υπάρχει δυνατότητα επαγωγικής φόρτισης (για τις εξελιγμένες μπαταρίες του υβριδικού συστήματος) περνώντας από διάφορα σημεία της πίστας. Επίσης, ο οδηγός θα έχει στην διάθεση του ένα τεράστιο ολόγραμμα στο κόκπιτ που θα το προσφέρει μέχρι και περιμετρικό έλεγχο, ενώ θα είναι διασυνδεμένος τόσο με το μονοθέσιο όσο και με τα pits ώστε η ομάδα του να αναγνωρίζει ανά πάσα στιγμή την φυσική του κατάσταση.