H Mazda πρόκειται να επιστρέψει στην Ελλάδα!


Η απουσία της Mazda από την ελληνική αγορά φαίνεται να παίρνει ένα τέλος, έστω και με έναν πλάγιο τρόπο.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΜΑΖDA
  • 18/3/2018

Μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές που προκάλεσε η οικονομική κρίση στον χώρο του αυτοκινήτου, είναι η απουσια της Mazda από την ελληνική αγορά. Μία εταιρία που έχει συνδέσει το όνομά της με μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα αυτοκίνητα των τελευταίων δεκαετιών, με μηχανικούς που συνεχίζουν να εξελίσσουν νέες τεχνολογίες,, και που όλα αυτά τα χρόνια έχει καταφέρει να δημιουργεί αυτοκίνητα με ιδιαίτερα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά.

Τα αυτοκίνητα αυτά όπως η σειρά CX (με τα CX-3, CX-5), το αειθαλές ΜΧ-5, αλλά και τα πιο προσγειωμένα της σειράς 2, 3 και 6 πρόκειται να επιστρέψουν στην αγορά της χώρας μας, τέσσερα χρόνια μετά την πτώχευση της αντιπροσωπείας ΕΛΜΑ. Τα στοιχεία της ελληνικής αγοράς με την τάση για σταθεροποίηση πάνω από τις 100.000 μονάδες κάνουν την επιστροφή μία πολύ πιθανή πραγματικότητα.

Οι πληροφορίες προς το παρόν κάνουν λόγο για απευθείας αντιπροσώπευση της εταιρίας από την Mazda Eυρώπης, χωρίς να είναι ξεκάθαρο με ποιόν τρόπο θα παραγγέλνονται και θα πωλούνται τα αυτοκίνητα. Δεν είναι επίσης γνωστό αν υπάρχει προς το παρόν κάποιον ενδιαφερόμενος για να αναλάβει από την αρχή την αντιπροσώπευση της εταιράς στην χώρα μας.

Πάντως τα συμβεβλημένα συνεργεία θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά, παρέχοντας τις υπηρεσίες τους στους παλιούς και -αν όντως ευωδοθεί η προσπάθεια- και στους νέους πελάτες. Όπως και να έχει πρόκειται για μία καλή είδηση, πολύ δε περισσότερο όταν μιλάμε για μία εταιρία με έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, και αρκετούς φίλους στην χώρα μας.