H Lexus θα είναι η πρώτη που θα αντικαταστήσει τους καθρέφτες με κάμερες (video)


Οι εξωτερικοί καθρέφτες δείχνουν αναχρονιστικοί και σιγά σιγά ξεκινά η αντικατάστασή τους από ψηφιακές κάμερες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 13/9/2018

Όπως δείχνουν τα πράγματα οι κάμερες προκειμένου να ελέγχουν οι οδηγοί το τι γίνεται πίσω τους, θα περάσουν από τα στάδιο του στοιχείου εντυπωσιασμού στα πρωτότυπα που παρουσιάζονται στις εκθέσεις ανά τον κόσμο σε αυτό της κανονικής παραγωγής. Αντικαθιστώντας τους εξωτερικούς καθρέφτες. Η πρώτη που θα προσχωρήσει σε αυτήν την κίνηση θα είναι η μάρκα πολυτελείας της Toyota, η Lexus, που θα τοποθετήσει ψηφιακούς «εξωτερικούς καθρέφτες» στα μοντέλα της. Με πρώτο και καλύτερο την καινούργια της λιμουζίνα, την ES.

Το πρώτο μεγάλο πλεονέκτημα που επιφέρει η συγκεκριμένη κίνηση είναι η βελτίωση της αεροδυναμικής, καθώς οι κλασικοί εξωτερικοί καθρέφτες είναι ίσως το πιο κλασικό και σίγουρα το πιο εμφανές στοιχείο των αυτοκινήτων που επηρεάζει τη ροή αέρα γύρω από αυτά. Ταυτόχρονα, μιας και δεν στροβιλίζεται ούτε το χιόνι ούτε η βροχή τα παράθυρα θα παραμένουν πιο καθαρά, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της πλευρικής ορατότητας.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα θα είναι η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε διαφορετικές γωνίες λήψεις, κάτι που επίσης θα διευκολύνει τον οδηγό. Η εικόνα από τις κάμερες του Lexus ES θα προβάλλεται σε δύο οθόνες 5,0 in τοποθετημένες στις βάσεις των εμπρός κολόνων. Η λογική είναι αντίστοιχη με αυτή που θα υιοθετήσει και η Audi στο e-Tron, ενώ για την αρχή τουλάχιστον η Lexus θα διαθέτει τις κάμερες αυτές μόνο στην Ιαπωνία.