H Lamborghini ετοιμάζει νέα γενιά κινητήρων


Η ιταλική φίρμα θα διατηρήσει τους ατμοσφαιρικούς V10 και V12 κινητήρες που θα συνδυάζονται με υβριδικό σύστημα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 22/6/2018

Για τους περισσότερους κατασκευαστές η λύση απέναντι στην μείωση των ρύπων και της κατανάλωσης καυσίμου είναι το turbo. Μάλιστα, ο V8 της Ferrari κατάφερε για 3η συνεχόμενη φορά να αναδειχθεί ο κινητήρας της χρονιάς. Παρά ταύτα υπάρχουν κατασκευαστές που μείνουν πιστοί στην ατμόσφαιρα, τουλάχιστον για  τα πιο σπορ και χαμηλά μοντέλα τους.

Η Lamborghini, συγκεκριμένα, μπορεί να επέλεξε έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα για την Urus, αλλά τα super-sport μοντέλα της θα διατηρήσει τους V10 και V12 κινητήρες βελτιώνοντας την κατανάλωση και την εκπομπή ρύπων με την προσθήκη υβριδικού συστήματος.

Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαίωσε ο τεχνικός διευθυντής της ιταλικής φίρμας, ο Maurizio Reggiani,  ο οποίος είπε πως θα δούμε ένα υβριδοποιημένο μοντέλο προτού παρουσιασθεί ο διάδοχος της Huracan (κάπου το 2022).

Πιθανότατα το πρώτο plug-in υβριδικό της Lamborghini να είναι η νέα Aventador με έναν ριζικά αναβαθμισμένο V12. O Reggiani ανέφερε πως ένα από τα σημαντικότερα σημεία είναι η ενεργειακή απόδοση της μπαταρίας ώστε να μην επηρεάζεται η κατανομή βάρους, ενώ είπε και πως η νέα Huracan θα μείνει κολλημένη και πάλι στον V10. Γιατί όχι;