Η Lamborghini αναπαλαιώνει Espada και Islerο για τα 50 χρόνια τους


Το Polo Storico, το εξειδικευμένο τμήμα της Lamborghini για τα κλασικά της μοντέλα, δουλεύει τον τελευταίο καιρό σε φουλ ρυθμούς.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 24/7/2018

Τα ιστορικά μοντέλα της Lamborghini Espada και Islero συμπληρώνουν μισό αιώνα ζωής και το Polo Storico, το τμήμα της ιταλικής εταιρεία που ασχολείται με τις αναπαλαιώσεις ετοίμασε από ένα μοντέλο για το καθένα. Τα οποία ανήκουν στο μουσείο της μάρκας και στις αρχές Σεπτεμβρίου θα αρχίσουν μια περιοδεία στην Ιταλία ακριβώς για να γιορτάσουν το μισό αιώνα ζωής τους. Τελικός τους προορισμός το εργοστάσιο της Lamborghini στη Sant’Agata Bolognese.

H Espada με το ιδιαίτερο σχήμα και το ύψος των μόλις 1,20 μέτρων είναι το πρώτο τετραθέσιο μοντέλο παραγωγής στην ιστορία της Lamborghini και ένα από τα κλασικά αυτοκίνητά της που έχουν παραχθεί σε μεγάλους αναλογικό αριθμούς. Πιο συγκεκριμένη μέσα στα 10 χρόνια που μπορούσε κανείς να την αποκτήσει πουλήθηκε συνολικά 1.226 φορές. Ο V12 της των 4.000 cc, τοποθετημένος μπροστά και κατά μήκος, εξασφάλιζε μια τελική ταχύτητα 245 km/h ενώ ήταν και ο πρώτος της μάρκας που μπορούσε να συνδυαστεί και με αυτόματο κιβώτιο.

Το Islero, η επίσημη ονομασία του οποίου ήταν Jslero κατασκευαζόταν από το 1968 έως τα 1970 σε δύο εκδόσεις, την στάνταρ και την S, που είχαν τελική ταχύτητα 250 και 260 km/h αντίστοιχα. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σπάνιο αυτοκίνητο μιας και είχε συνολικά κατασκευαστεί μόλις 225 φορές.