H Κινέζικη Geely αγορασε μετοχές 4 δισ. ευρώ της Daimler


Η Κινέζικη εταιρία Geely εξαγόρασε το 5% των μετοχών της Daimler πληρώνοντας το ποσό των 4 δισεκατομμυρίων ευρώ!

  • 16/12/2017

Όπως όλα δείχνουν τίποτα δεν είναι ικανό να σταματήσει τους Κινέζους από την επέκτασή τους σε όλο τον κόσμο. Και όταν πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε ότι πήραν αρνητική απάντηση από την Daimler για αγορά μετοχών σε έκπτωση, αυτοί βγήκαν στην ελεύθερη αγορά και αγόρασαν το 5% της εταιρίας έναντι του απίστευτου ποσού των 4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 5% των μετοχών της εταιρίας, καθιστώντας την Geely τον τρίτο μεγαλύτερο μέτοχο της Daimler (βλέπε Mercedes-Benz, Smart και πολλά άλλα ακόμα). Στην πράξη αυτό δεν έχει κάποιο σημαντικό αντίκρυσμα, πέρα από την είσοδο καθαρού ρευστού στα ταμεία της Γερμανικής εταιρίας. 

Η αγορά αυτή μάλλον θα αποδειχθεί επ' ωφελία και των δύο εταιριών, καθώς η Daimler "καίγεται" για την ανάπτυξη της ηλεκτρικής τεχνολογίας, με την Geely να της παρέχει την δυνατότητα για από κοινού ανάπτυξη μεγάλων μονάδων παραγωγής μπαταριών.

Όπως και να έχει πάντως, η Geely έχει αποδειχτεί ιδιαίτερα ελκυστικός επενδυτής για εταιρίες της Ευρώπης, καθώς αφήνει τεράστια περιθώρια ελευθερίας κινήσεων. Κάτι που έγινε με την Volvo αλλά πρόκειται να γίνει και με την Lotus τις οποίες αφήνει να εξελίσσουν τα δικά τους προϊόντα με βάση την παράδοση και την κουλτούρα του εκάστοτε κατασκευαστή.