H Jeep θα παρουσιάσει στο Moab Easter Safari 7 πρωτότυπα


Τα πιο πολλά από τα πρωτότυπα που θα παρουσιάσει η Jeep στο Moab Easter Safari βασίζονται στο καινούργιο Wrangler.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 22/3/2018

Πιστή στο ετήσιο ραντεβού των οπαδών της λοιπόν στο Moab Easter Jeep Safari η Jeep θα παρουσιάσει 7 ιδιαίτερα ενδιαφέροντα πρωτότυπα, που λογικά και αναμενόμενα βασίζονται στο ολοκαίνουργιο Wrangler. Εκτός από ένα, το B-Ute, που αποτελεί μια εξέλιξη με ανοίγματα στο καπό, φουσκωμένα φτερά, σχάρα στην οροφή και αυξημένη κατά 4 cm απόσταση από το έδαφος της έκδοσης του Renegade με τον κινητήρα βενζίνης των 2.400 cc.

Και αυτό γιατί κάτι από Wrangler, πιο συγκεκριμένα από το Wrangler Rubicon, έχει και το Jeep Wagoneer Roundtrip, μιας και κάτω από το γνήσιο αμάξωμα της δεκαετίας του ’60 κρύβεται ένας V8 5.700 cc που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 4 σχέσεων όσο και με άξονες Dana 44.

To Nacho Jeep με τη σειρά του βασίζεται εξ ολοκλήρου στο Wrangler και στην ουσία είναι ένας κινητός κατάλογος αξεσουάρ της Mopar, καθώς διαθέτει από πρόσθετους προβολείς LED μέχρι τεράστιους τροχούς σε ζάντες της Beadlock, εργάτη και προφυλακτήρες off road.

To Jeepster, με το χαρακτηριστικό άσπρο- κόκκινο αμάξωμα, είναι μια αναφορά στο ομώνυμο μοντέλο του 1948, που ήταν μια αποτυχημένη προσπάθεια δημιουργίας ενός πολυτελούς ανοιχτού μοντέλου με βάση το Willys. To σύγχρονο Jeepster είναι chopped, δηλαδή με χαμηλωμένο παρμπρίζ, που ταυτόχρονα έχει και μεγαλύτερη κλίση, ενώ έχει τόσο τροχούς 37 ιντσών όσο και ανάρτηση με δυνατότητα ανύψωσης σε δύο θέσεις.

Το J-Wagon σύμφωνα με την Jeep, είναι στο στοιχείο του τόσο στα βουνά όσο και στα κέντρα των μεγαλουπόλεων. Η βάση του είναι το Jeep Wrangler Sahara που είναι βαμμένο σε ένα χρώμα που ονομάζεται Warm Neutral Grey. Το παρόν δίνουν και διάφορα αξεσουάρ, όπως προστατευτικά στα μαρσπιέ, πρόσθετοι προβολείς στη βάση των εμπρός κολόνων, καθώς και τροχοί 35 ιντσών.

Το Jeep 4Speed με τη σειρά του δίνει έμφαση στη μείωση του βάρους και για αυτό διαθέτει αρκετό ανθρακόνημα -το καπό και οι επεκτάσεις των φτερών είναι αποκλειστικά από το συγκεκριμένο υλικό- ενώ ο κινητήρας είναι ο turbo των 2.000 cc, που θα έρθει και στην Ευρώπη. Όσο το δυνατόν πιο μικροί είναι και οι προφυλακτήρες, ενώ οι τροχοί είναι 35 ιντσών και οι άξονες Dana 44.

Το Jeep Sandstorm τέλος είναι εμπνευσμένο από τους αγώνες τύπου Baja, οι οποίοι είναι δημοφιλείς στις Νοτιοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ. Το Sandstorm λοιπόν είναι έτοιμο για αγώνες του είδους, καθώς διαθέτει εμπρός άξονα που έχει μετακινηθεί κατά 10 cm προς τα εμπρός. Κατά 5 cm προς τα άκρα του αμαξώματος έχει μετακινηθεί και ο πίσω άξονας, ο οποίος έχει και καινούργια στήριξη, ενώ η αύξηση του μεταξονίου που προκύπτει από αυτές τις επεμβάσεις εξασφαλίζει μεγαλύτερη σταθερότητα στις μεγάλες ταχύτητες. Παράλληλα, χάρη στα ειδικά γόνατα της Fox η διαδρομή της ανάρτησης είναι 36 cm μπροστά και 46 cm πίσω, οι άξονες είναι Dynatrac 60 με εξαιρετικά κοντή τελική σχέση μετάδοσης, ενώ ο κινητήρας είναι ένας V8 6,4 lt από τη σειρά Performance της Mopar.