H Ford θα λανσάρει 40 ηλεκτροϋβριδικά έως το 2022


Η αμερικανική εταιρία ακολουθεί την τάση της εποχής και ανακοίνωσε πως μέσα στην επόμενη πενταετία θα ρίξει στην αγορά 40 plug-in υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα και εκδόσεις.

  • 18/1/2018

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Όπως αναφέρει το Reuters ο Bill Ford ανακοίνωσε στην έκθεση αυτοκινήτου του Detroit την επένδυση 11 εκατομμυρίων δολαρίων σε ένα πρόγραμμα για το λανσάρισμα 40 ηλεκτροϋβριδικών μοντέλων έως το 2022. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές, αλλά επιβεβαιώθηκε πως 16 από αυτά θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητα, ενώ τα υπόλοιπα plug-in υβριδικά.

Ανάμεσα σε τελευταία υπάρχουν πληροφορίες για υβριδικές εκδόσεις των Mustang, Transit και F-150 που θα παρουσιαστούν σε περίπου δύο χρόνια από σήμερα. Τα περισσότερα άλλα υβριδικά αφορούν κυρίως σε αμερικανικά μοντέλα (όπως είναι τα Escape, Expedition), μαζί με μοντέλα της Lincoln.

Όσον αφορά την Ευρώπη ο Jim Hackett, ο CEO της Ford, έβαλε τέλος σε κάποιες αβάσιμες φήμες περί φυγής της εταιρίας του ακολουθώντας το παράδειγμα της GM. Μάλιστα ο ίδιος είπε πως η Ford έχει μεγάλη και βαριά ιστορία στην ευρωπαϊκή αγορά και το «ηλεκτρικό» κίνημα της έχει δώσει νέα προοπτική στην ηλεκτροκίνηση και την αυτόνομη τεχνολογία.