H Ford λανσάρει το νέο Fiesta Van και παραμένει πρώτη στα επαγγελματικά


Βάσει των στοιχείων πωλήσεων, η Ford ήταν πρώτη σε πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων το πρώτο τρίμηνο του έτους, στην Ευρώπη. Η «Μπλε Οβάλ» βρίσκεται στην κορυφή της αντίστοιχης λίστας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: FORD.
  • 24/4/2018

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, οι πωλήσεις της σε αυτή την κατηγορία ανήλθαν στις 93.200 μονάδες, το χρονικό διάστημα Ιανουάριος-Μάρτιος 2018. Ο αριθμός αφορά σε 20 ευρωπαϊκές χώρες και σηματοδοτεί μια νέα διάκριση για την εταιρεία καθώς -για το εν λόγω χρονικό διάστημα- σημείωσε μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς από το 1995.

Μάλιστα το λανσάρισμα του νέου Fiesta Van που σηματοδοτεί την επιστροφή της εταιρίας στην αγορά Vanette (μικρών επαγγελματικών για αστικές διαδρομές) διαφαίνεται ότι θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη θέση της εταιρίας στον τομέα, ενώ πρόσφατα παρουσιάστηκαν και το ηλεκτρικό PHEV Transit Custom αλλά και η νέα έκδοση Wildtrack X του Ford Ranger.

 

νέο Fiesta Van

Με το νέο Fiesta Van λανσάρεται μία νέα γενιά συνδεδεμένων επαγγελματικών αυτοκινήτων που θα προσφέρουν συναρπαστικές νέες δυνατότητες στους πελάτες Ford. Όπως συμβαίνει και στην επιβατική έκδοση, το νέο Fiesta Van διαθέτει πλήθος τεχνολογιών ασφάλειας και υποστήριξης του οδηγού, ενώ για πρώτη φορά λανσάρεται σε επαγγελματικό όχημα η τεχνολογία ενσωματωμένου modem «FordPass Connect» που παρέχει τη δυνατότητα πρόσβασης σε πληροφορίες κατάστασης του οχήματος από μακριά, όπως επίσης και δυνατότητα ελέγχου κλειδώματος και εντοπισμού θέσης.

Στην Ελληνική αγορά, σύμφωνα με τα στοιχεία, η Ford παρουσιάζει αύξηση στις ταξινομήσεις καινούργιων ελαφρών φορτηγών, αυξάνοντας το συνολικό μερίδιο πωλήσεων στο 18% της κατηγορίας. Τα πιο δημοφιλή επαγγελματικά μοντέλα της είναι τα Transit και Ranger.