H Ford δεν θα είναι στην επόμενη έκθεση της Γενεύης


Οι παραδοσιακές εκθέσεις αυτοκινήτου χάνουν συνεχώς σε δημοτικότητα και αν δεν βρεθεί κάτι καινούργιο θα έχουν όλο και μεγαλύτερο πρόβλημα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 2/7/2018

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η επόμενη διοργάνωση της έκθεσης της Γενεύης, στις αρχές Μαρτίου του 2019, η οποία έχει ήδη να μετρά απώλειες. Πρώτη ανακοίνωσε πως θα απουσιάζει η Volvo, η οποία έχει εδώ και αρκετό καιρό δηλώσει τη συμμετοχή της σε επιλεγμένες εκθέσεις. Μεταξύ αυτών ήταν και αυτή της Γενεύης, αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα οι Σουηδοί αναθεωρούν τις απόψεις τους.

Τώρα και η Ford ανακοίνωσε πως και αυτή δεν θα δώσει το παρόν μιας και όπως είπαν οι υπεύθυνοί της το timing της έκθεσης δεν τους εξυπηρετεί, οπότε και η αξία που αντιπροσωπεύει είναι περιορισμένη. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση στελέχους της Ford, που είπε πως «…η συμμετοχή στην έκθεση κοστίζει ένα πολύ σοβαρό πόσο. Εάν δεν έχεις επιστροφή της επένδυσης μέσω της προβολής από τα μέσα γιατί να μετέχεις;».

Αντί για την έκθεση η Ford θα διοργανώσει, όπως έκανε και φέτος για το Focus που τελικά δεν ήταν στο περίπτερό της στη ελβετική πόλη, μια δική της εκδήλωση με θέμα τα νέα της υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα. Ενδιαφέρον είναι πως η εταιρεία θα απουσιάζει και από την έκθεση στο Παρίσι, στις αρχές Οκτωβρίου.