H FCA θέλει συνεργασία με την Hyundai


Η Fiat Chrysler Automobiles βρίσκεται σε συζητήσεις με την Hyundai Motor σχετικά με την προοπτική μίας στενής συνεργασίας σε τεχνολογικό επίπεδο, όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Sergio Marchionne.

  • 4/12/2017

«Ήδη αγοράζουμε εξαρτήματα από την Hyundai Motors και θέλουμε να δούμε αν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε κάποια σημεία, όπως στην εξέλιξη συστημάτων μετάδοσης και συστημάτων πρόωσης με υδρογόνο. Ακόμη δεν υπάρχει τίποτε ανακοινώσιμο» είπε σε σχετική συνέντευξη Τύπου ο Marchionne το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, ενώ όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει πιθανότητα πώλησης μεριδίου της FCA είπε πως «δεν το νομίζω», (αν και θα το ήθελε πολύ).

Εδώ να πούμε πως το τελευταίο διάστημα υπάρχουν πολύ έντονες φήμες πως η Hyundai έχει εκφράσει σοβαρό ενδιαφέρον για την εξαγορά (μερική ή ολική) της FCA, όπως είχε γράψει σε δημοσίευμα της και η εφημερίδα «The Detroit Bureau». Παρά τις επαφές που είχε κάνει ο Sergio Marchionne, τελικά με τους Κινέζους (κυρίως της Great Wall) δεν προέκυψε κάτι θετικό και η FCA αναζητά γενικότερα μία καλή συνεργασία/εξαγορά που θα την βελτιώσει οικονομικά. Και στην περίπτωση της Hyundai ένα νέο σχήμα που θα το έφερνε πάνω ή πολύ κοντά στους ομίλους των Toyota, VW Renault-Nissan-Mitsubishi και PSA.