H επόμενη Mercedes-AMG C63 θα είναι υβριδική


Τα νέα έρχονται από το παρασκήνιο της έκθεσης της Νέας Υόρκης όπου το αφεντικό της Mercedes-AMG, ο Tobias Moers, επιβεβαίωσε πως η επόμενη κορυφαία C-Class θα είναι υβριδοποιημένη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 2/4/2018

Φυσικά το υβριδοποιημένο μηχανικό σύνολο δεν θα αφορά μόνο στην επόμενη C63 αλλά και σε πολλές άλλες κορυφαίες από πλευράς ισχύος εκδόσεις των μοντέλων Mercedes-AMG. «Πρέπει συνεχώς να είμαστε επινοητικοί και να επιδιώκουμε την υψηλότερη απόδοση δίχως να δεσμευόμαστε από τον αριθμό των κυλίνδρων» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Tobias Moers στο CarAdvice.

Αυτό σημαίνει πως πιθανότατα κάτω από το καπό της επόμενης C63 να μην υπάρχει ο τωρινός πασπαρτού V8 των 4,0 lt με τα διπλά turbo, αλλά κάποιος μικρότερος τετρακύλινδρος κινητήρας που θα συνδυάζεται με ένα υβριδικό σύστημα προσανατολισμένο περισσότερο στην αύξηση της ισχύος. Η ανάγκη για ένα νέο υβριδοποιημένο κινητήρα εντοπίζεται στους αυστηρότερους κανονισμούς για τους ρύπους και ειδικότερα στην μείωση του CO2 όσο και στην μέτρηση των εκπομπών βάσει του νέου κύκλου WLTP.

Μεταξύ άλλων ο Moers ανέφερε πως η επόμενη γενιά SL-Class θα είναι πολύ διαφορετική από την τωρινή με τις φήμες να την θέλουν να λανσάρεται μετά το 2020 με τετραθέσια διάταξη και βασισμένη στην AMG GT. Επίσης από το καλοκαίρι η SL αναμένεται να χάσει την V12 έκδοση της.