H Eagle Squadron Ford Mustang GT είναι αφιερωμένη στους πιλότους του B Παγκοσμίου


H Eagle Squadron είναι η πιο ειδική από τις ειδικές Mustang και μια από τις πιο δυνατές, μιας και κάτω από το καπό της υπάρχουν 700 PS.

  • 18/6/2018

Οι ειδικές εκδόσεις της Mustang δεν είναι κάτι καινούργιο και αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο του μύθου του σπορ μοντέλου της Ford. Πιο γνωστή από όλες η Bullitt που αναβίωσε πρόσφατα και θα παραχθεί κανονικά σε συγκεκριμένες λίγες μονάδες.

Αντίθετα αυτό δεν θα συμβεί με την Eagle Squadron Mustang GT, από την οποία βλέπουμε την κατοψή της. Μέχρι να παρουσιαστεί κανονικά στο Goodwood Festival of Speed που ξεκινά στις 12 Ιουλίου. Η μια και μοναδική Eagle Squadron είναι αφιερωμένη στους Αμερικανούς πιλότους που πολέμησαν στην υπηρεσία της βρετανικής RAF στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αυτός είναι και ο λόγος που υπάρχει το σήμα της πολεμικής αεροπορίας της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς και η άσπρη λωρίδα που εκτείνεται ανάμεσα στα πίσω φτερά, ενώ το αμάξωμα είναι για τον ίδιο σκοπό βαμμένα σε διάφορες αποχρώσεις του πράσινου.

Η Eagle Squadron Mustang GT έχει εξελιχθεί από κοινού από την Ford Performance και την RTR Vehicles, ενώ ο V8 της των 5.000 cc θα αποδίδει 700 PS. Τα οποία στο Goodwood θα κληθεί να δαμάσει ο Παγκόσμιος Πρωταθλητή του drift Vaughn Gittin Jr, ενώ στη συνέχεια θα δημοπρατηθεί για το πρόγραμμα ενίσχυσης νέων EAA AirVenture.