Η Dacia στην εποχή των ηλεκτροϋβριδικών


Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τα σήματα της ρουμανικής εταιρίας μπορεί να μην έχει πάρει το πράσινο φως, αλλά το σίγουρο είναι πως στην γκάμα θα προστεθούν υβριδικές και mild hybrid εκδόσεις.

  • 23/1/2018

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Και αυτό διότι από την επόμενη δεκαετία η Dacia όπως και οι υπόλοιποι κατασκευαστές θα πρέπει να κατεβάσουν πολύ κάτω τον μέσο όρο της εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα (στα 95 g/km όπως προβλέπει η E.E.). Έτσι, η low-cost εταιρία του ομίλου Renault-Nissan θα αποκτήσει προς τα τέλη της δεκαετίας υβριδικές εκδόσεις, ενώ για αργότερα υπάρχουν σκέψεις για την παραγωγή ενός φτηνού ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Η παραγωγή ενός EV με τα σήματα της Dacia δεν είναι σε καμία περίπτωση ανέφικτη αφού τόσο η Renault (με το δημοφιλέστερο EV της Ευρώπης, το Zoe) όσο και η Nissan (με το εξαιρετικό Leaf) διαθέτουν τεράστια τεχνογνωσία στην τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης. Προφανώς η Dacia ίσως να αναμένει την περαιτέρω μείωση του κόστους των μπαταριών και όταν γίνει αυτό κάτι μας λέει πως οι Ρουμάνοι θα είναι σε θέση να λανσάρουν το φτηνότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της αγοράς.