Η Cupra ετοίμασε το πρώτο της τροχοφόρο: Ένα ποδήλατο!


Η νέα μάρκα σπορ μοντέλων της Seat, με το λογότυπο Cupra, δίνει το πρώτο δείγμα γραφής της όχι με τέσσερις αλλά με... δύο τροχούς!
  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 1/5/2018
Η ανακοίνωση της ίδρυσης της Cupra που θα είναι πλέον το brand κάτω από το οποίο θα στεγάζονται όλα τα σπορ μοντέλα της Seat στο μέλλον χαιρετίστηκε από πολλούς με ιδιαίτερο ενθουσιασμό. Σ΄αυτόν τον ενθουσιασμό έρχονται να προστεθούν και οι ποδηλάτες, οι οποίοι θα είναι και οι πρώτοι που θα πάρουν στα χέρια τους ένα όχημα με το λογότυπο της νέας εταιρίας.
 
 
Ακολουθώντας λοιπόν τα βήματα μεγάλων σπορ κατασκευαστών που δεν παραλείπουν να βάλουν την πινελιά του και στον μαγικό κόσμο των ποδηλάτων, η Cupra ετοίμασε κάτι ιδιαίτερα σπέσιαλ για τους φίλους της ορθοπεταλιάς. Πρόκεται για μία συνεργασία με την εταιρία ποδηλάτων Fanbike και για την κατασκευή του χρειάζονται τουλάχιστον 100 διαφορετικά εξαρτήματα.
 
 
Η συνάρμολόγησή του στο εργοστάσιο της Fanbike διαρκεί πάνω από τέσσερις ώρες, και όταν ολοκληρωθεί το Fanbike Cupra έχει κάτι από την αύρα των σπορ αυτοκινήτων που ετοιμάζει η εταιρία. Κάποια από τα υλικά τα οποία κατασκευάζεται είναι άκρως προχωρημένα, όπως το carbon fiber για τον σκελετό (που κρατά ιδιαίτερα χαμηλά το βάρος), τα υδραυλικά δισκόφρενα, και το πολύ εξελιγμένο σύστημα ταχυτήτων.
 
 
Οι πρώτες πληροφορίες δεν κάνουν λόγο για την τιμή του ποδηλάτου, αν και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις πολλές φορές φθάνει και σε πενταψήφια νούμερα, αντίστοιχα ενός μικρού hatchback. Όσο για τα αυτοκίνητα της εταιρίας, θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο ακόμα. Μέχρι τότε, μερικές βόλτες με ένα τέτοιο ποδήλατο, είναι σίγουρα το καλύτερο "ορεκτικό" και σας κρατούν fit για τα γκάζια των επερχόμενων Cupra.