H Chevrolet Camaro ανανεώθηκε


Περίπου τρία χρόνια μετά την επίσημη παρουσίασή του, το muscle car της Chevrolet ανανεώθηκε ώστε να παραμείνει επίκαιρο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 10/4/2018

To Chevrolet Camaro στην τελευταία εκδοχή του που μόλις αποκαλύφθηκε απέκτησε μια νέα μάσκα, που δίνει το παρόν σε όλες του τις εκδόσεις και εξασφαλίζει μια πιο επιθετική εικόνα. Παράλληλα έχουν μεγαλώσει και οι αεραγωγοί αλλά και η τοποθέτησή τους, με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί η ροή του αέρα και η Chevrolet να κάνει λόγο για «σχεδιασμό με σκοπό τις επιδόσεις» (performance driven design).

Νέα είναι και τα φώτα μπροστά και πίσω, οι ζάντες έχουν ανέβει στις 20 in, ενώ νέο είναι και το μπλε χρώμα του κουπέ SS των φωτογραφιών μας, που παραπέμπει στο αγωνιστικό Penske-Donohue Camaro Trans-Am του 1967.

Στο εσωτερικό του νέου Camaro, που μέχρι στιγμής δεν έχει αποκαλυφθεί, οι αλλαγές είναι πιο περιορισμένες και περιλαμβάνουν στάνταρ κάμερα οπισθοπορείας και το νέο σύστημα infotainment της Chevrolet. Παράλληλα προστέθηκε και ένα κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού.

Στους κινητήρες ο V8 των 6,2 lt της σπορ έκδοσης SS συνδυάζεται πλέον με αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων, ενώ διαθέτει και launch control. Ο τετρακύλινδρος turbo των 2.000 cc και των 275 PS συνεχίζει χωρίς αλλαγές ενώ πλέον είναι διαθέσιμος και στην πιο σπορ έκδοση Turbo 1LE. Όπου συνδυάζεται αποκλειστικά με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, σπέσιαλ ανάρτηση, κατανομή  βάρους 50:50, καθώς και νέα προγράμματα οδήγησης Track και Competition Mode που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν launch control, οπτική ένδειξη για τις αλλαγές ταχυτήτων και γενικά έμφαση στις επιδόσεις.

Οι πωλήσεις του ανανεωμένου Chevrolet Camaro θα ξεκινήσουν στις ΗΠΑ μέσα στη χρονιά, σε τιμές που ναι μεν δεν έχουν ανακοινωθεί αλλά για το Turbo 1LE θα κυμαίνονται από 30 έως 35 χιλιάδες δολάρια.