Η Bugatti κατασκεύασε την 100η Chiron


Η γαλλική εταιρία έφτασε να έχει κατασκευάσει το 1/4 από την συνολική παραγωγή του μοναδικού hypecar μιας και η συνολική παραγωγή θα περιοριστεί στα 500 αυτοκίνητα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 24/5/2018

Οι εργαζόμενοι στο Molsheim της Γαλλίας γιορτάζουν την πρώτη Chiron με τριψήφιο αριθμό παραγωγής από τα τέλη του 2016 που έχει ξεκινήσει η παραγωγή του μοντέλου. Ακόμη μένουν άλλα 400 αυτοκίνητα για να κατασκευαστούν αλλά η συγκεκριμένη προορίζεται για την Μέση Ανατολή και έχει πωληθεί για 2,85 εκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για μία χρώματος σκούρο μπλε με κόκκινες ρίγες να διατρέχουν το αμάξωμα και να δημιουργούν μία πολύ ωραία αντίθεση. Στο ίδιο χρώμα είναι βαμμένες και οι δαγκάνες των δισκοφρένων.

Κάθε χρόνο το εργοστάσιο της Bugatti κατασκευάζει περίπου 70 Chiron και οι ρυθμοί παραγωγής για τους περίπου 300 εργαζομένους τρέχουν σε πλήρη ρυθμό για να παραδοθούν τα υπόλοιπα αυτοκίνητα. Εδώ να πούμε πως ο Stefan Winkelmann, το αφεντικό της εταιρίας, έχει ήδη δηλώσει πως δεν θα μπει στο παιχνίδι της κατάρριψης του ρεκόρ της υψηλότερης τελικής ταχύτητας στον κόσμο που κατέχει πλέον το Koenigsegg Agera RS.