H ΒΜW Μ3 Competition μπορεί να γίνει ακόμα πιο σπορ


Τα σπέσιαλ αξεσουάρ Μ Performance Parts κάνουν τη ΒΜW Μ2 Competition ακόμη πιο απόλυτη και φυσικά πιο ακριβή.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 7/5/2018

Σε σχέση με τη στάνταρ BMW M2 η Competition, με τον κινητήρα της M4 που για την περίσταση αποδίδει 410 ίππους, είναι σαφώς πιο δυναμική και σπορ. Όμως για κάποιους ούτε αυτό είναι αρκετό και εδώ η λύση είναι τα ειδικά αξεσουάρ -Μ Performance Parts- που έχει εξελίξει για την περίσταση το τμήμα Μ της BMW. Και για τα οποία δόθηκε μεγάλη σημασία στη μείωση του βάρους.

Πρώτη στη λίστα η ανάρτηση M Performance, χαμηλωμένη κατά 20 mm και με πολλαπλές δυνατότητες ρύθμισης σε ότι αφορά τόσο τη συμπίεση όσο και την επαναφορά, την οποία συμπληρώνουν οι ακόμα πιο ελαφριές ζάντες Performance καθώς και τα αντίστοιχα φρένα, που μειώνουν το συνολικό μη αναρτώμενο βάρος ανά τροχό κατά 3,2 kg.

Το BMW M Sports Brake System Red, όπως ονομάζεται το εξελιγμένο σύστημα πέδησης, αποτελείται από μεγαλύτερους, αεριζόμενος και διάτρητους δίσκους με εξαπίστονες δαγκάνες μπροστά και τετραπίστονες πίσω, που επιπλέον είναι και βαμμένες κόκκινες.

Διαθέσιμα είναι και στοιχεία του αμαξώματος από ανθρακονήματα, όπως το καπό με το powerdome που εμφανίζεται για πρώτη φορά στη Μ2 και ζυγίζει 9 kg λιγότερα, ενώ κατά 5 kg πιο ελαφριά είναι η αντίστοιχη οροφή και κατά 6 kg το κάλυμμα του χώρου αποσκευών.

Το πακέτο ολοκληρώνεται από τη σπέσιαλ εξάτμιση που τονίζει κι άλλο τον ήχο του εξακύλινδρου, καθώς και από τα πιο τονισμένα αεροδυναμικά βοηθήματα -ξεχωρίζει η μεγάλη πίσω αεροτομή- που είναι επίσης κατασκευασμένα από ανθρακονήματα.