Η BMW ετοιμάζει φουλ επίθεση σε σπορ μοντέλα της σειράς "Μ"


Mέσα στα επόμενα δύο-τρία χρόνια η γερμανική εταιρία θα παρουσιάσει τουλαχιστον 26(!) σπορ μοντέλα με τα χαρακτηριστικά "Μ".
  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΒΜW
  • 31/3/2018
Η πρόωρη συνταξιοδότηση της Μ3 (σειρά F80) μέσα στο καλοκαίρι, δεν σημαίνει απαραίτητα και τον περιορισμό των δραστηριοτήτων του M-Division της BMW. Το αντίθετο μάλιστα, καθώς η εταιρία σκοπεύει να παρουσιάσει ούτε λίγο ούτε πολύ τουλάχιστον 26 νέα μοντέλα με τα χαρακτηριστικά "Μ". 
 
Η αρχή θα γίνει με τη νέα M3 (κωδικός G80) και σύμφωνα με το αφεντικό του ειδικού τμήματος "Μ" Frank van Meel (που πρόσφατα ήρθε στην εταιρία από την Audi Sport), στόχος είναι να πιάσουν σε πωλήσεις την AMG, δηλαδή να ξεπεράσουν τις 100.000 μονάδες ετησίως.
 
Σε συνδυασμό με τη νέα Μ3, η εταιρία ετοιμάζει την σπορ έκδοση της νέας Χ3, της Χ4, την αντίστοιχη έκδοση της επερχόμενης νέας Ζ4, καθώς και κάποια τέτοια εκδοχή της νέας σειράς 8 (η τελευταία θα καλύψει το κενό που έχει αφήσει στην γκάμα η απουσία της Μ6, κουπέ και ανοιχτής). 
 
Μαζί με τις καθαρόαιμες εκδόσεις σειράς Μ, θα υπάρχουν και εκδόσεις με τα χαρακτηριστικά Μ Performance, τα οποία θα αφορούν αισθητικές και μηχανικές επεμβάσεις. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο για 11 hardcore μοντέλα της σειράς Μ και άλλα 15 που θα ανήκουν στην κατηγορία των Μ Performance. 
 
Mάλιστα, μεταξύ των μοντέλων που αναμένεται να περάσουν από το τμήμα Μ είναι και η νέα σειρά 1, η οποία μάλλον θα ονομάζεται Μ130ix M Performance και θα είναι η πρώτη "Μ" με κίνηση στους εμπρός τροχούς!