H Blackberry μιλά για τα αυτόνομα αυτοκίνητα


Και αυτά που λέει σίγουρα δεν θα αρέσουν στους ειδικούς της αυτοκινητοβιομηχανίας αφού η Blackberry λέει πως το χακάρισμά τους είναι σχετικό εύκολο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 17/9/2018

Και συμπληρώνοντας η καναδική εταιρία πληροφορικής και τηλεπικοινωνίων λέει πως εύκολα ένα χακαρισμένο αυτόνομο αυτοκίνητο μπορεί να μετατραπεί σε ένα «γεμισμένο όπλο»! Η ασφάλεια είναι κάτι που προέχει σε οποιοδήποτε λογισμικό είτε είναι κλειστό είτε με ανοιχτό κώδικα. Έτσι και στα αυτόνομα αυτοκίνητα στην περίπτωση που κάποια εξωτερική πηγή παρέμβει στα συστήματα του τότε πολύ εύκολα μπορεί να πάρει τον έλεγχο ο χάκερ!

Ο CEO της Blackberry, o John Chen προειδοποιεί πως οι συνέπειες μπορεί να είναι καταστροφικές. Η εταιρία του εξελίσσει σε συνεργασία με την κινεζική Baidu συστήματα λογισμικού για αυτόνομα αυτοκίνητα και έχει ήδη μεριμνήσει με διάφορες δικλείδες ασφαλείας ώστε να αποφευχθούν.

Ωστόσο, ο Chen επισημαίνει μεταξύ άλλων στην Telegraph πως μπορεί να υπάρξει ένα αυτοκίνητο 90% απρόσιτο σε ιούς. Ωστόσο όταν αυτό βγει στους δρόμους θα πρέπει να υπάρχουν συνεχώς σχετικοί έλεγχοι και αναβαθμίσεις για να αποφευχθεί οποιαδήποτε εισβολή.