H βιετναμέζικη Vinfast θα είναι στο Παρίσι


Από το φετινό σαλόνι αυτοκινήτου που θα γίνει τον Οκτώβριο θα απουσιάζουν μεγάλοι κατασκευαστές (όπως η Ford, Volvo, Opel, VW, Fiat, Alfa Romeo κ.α.) που συμμετείχαν παραδοσιακά εδώ και δεκαετίες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 19/7/2018

Απεναντίας η μικρή Vinfast θα δώσει το παρόν για να παρουσιάσει δύο μοντέλα, ένα saloon και ένα SUV. Στην περίπτωση που δεν το γνωρίζετε η Vinfast προέρχεται από το Βιετνάμ και δεν πρόκειται για κάποια τυχαία εταιρία αν σκεφτεί κανείς πως την σχεδίαση των μοντέλων της έχει αναλάβει ο πασίγνωστος οίκος Pininfarina.

Μάλιστα στόχος της Vinfast είναι να δραστηριοποιηθεί στην παγκόσμια αγορά και ειδικά στην απαιτητική της Ευρώπης. Το πρώτο της μοντέλο η Vinfast έχει προγραμματίσει να το λανσάρει τον Σεπτέμβριο του 2019 με στόχο να έχει φτάσει στην παραγωγή 500.000 αυτοκινήτων τον χρόνο και έως το 2025.

Η παραγωγή θα γίνεται σε ένα εργοστάσιο έκτασης 335 εκταρίων στο Hai Phong, στα βόρεια του Βιετνάμ, που έχει ξεκινήσει να χτίζεται από τον Σεπτέμβριο του 2017. Σύμφωνα με την Vinfast πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εργοστασιακές μονάδες στην χώρα και μία από τις πιο υπερσύγχρονες. Περισσότερες πληροφορίες θα γίνουν γνωστές το φθινόπωρο.