Η Audi… παρουσιάζει το δικό της Semi!


Ουσιαστικά το concept που βλέπετε ονομάζεται HMV Study και θα μπορούσε να είναι μελλοντικά η απάντηση απέναντι στο πολυδιαφημισμένο ηλεκτροκίνητο τράκτορα που παρουσίασε η Tesla πριν από μερικούς μήνες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 13/2/2018

Αν νομίζετε πως τα επιβατικά αυτοκίνητα διαθέτουν όλες τις τεχνολογίες αιχμής πέφτετε έξω. Τα φορτηγά και ειδικά τα βαρέως τύπου διαθέτουν τέτοια συστήματα και τεχνολογίες που σε πολλές περιπτώσεις εκπλήσσουν. Την ίδια και μεγαλύτερη έκπληξη προκάλεσε πριν από καιρό η ανακοίνωση της Tesla να προχωρήσει στην παραγωγή του Semi, ενός ηλεκτρικού τράκτορα που θα κυκλοφορήσει στους δρόμους το 2020 και θα έχει αυτονομία 800 km.

Μάλιστα θα διαθέτει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης σε προηγμένο στάδιο και επειδή η Audi με το A8 έχει παρουσιάσει ήδη το επίπεδο 3, προφανώς ο μετρ στο photoshop Jeremy Dodd εμπνεύστηκε και δημιούργησε το HMV Study που βλέπετε. Πρόκειται για μία αρκετά πετυχημένη προσέγγιση, όσο και φανταστική. Διότι στην Audi (όπως και στην BMW) προφανώς και δεν έχουν καμία βλέψη για να κατασκευάσουν κάποιο φορτηγό, έστω και αν κατά καιρούς έχουμε δει διάφορες σχεδιαστικές υποθέσεις.

Ωστόσο, τα ταμπού υπάρχουν για να πέφτουν και από την στιγμή που στον όμιλο υπάρχει το VW Amarok γιατί να μην δούμε από τους Γερμανούς μία ακόμη απάντηση απέναντι στην Χ-Class της Mercedes; Και με την φόρα που έχει πάρει εμπορικά η Skoda, το πιο πιθανό θα ήταν αν υπάρξει ένα νέο pick-up στο γκρουπ, αυτό να είναι με τα σήματα της Audi. Εσείς τι λέτε;