Η Audi επιθυμεί την παραγωγή ενός ηλεκτρικού supercar


Η γερμανική εταιρία εξετάζει την συνεργασία της με ένα προμηθευτή που θα είναι σε θέση να προσφέρει υπεραποδοτικές μπαταρίες για να έχει νόημα η παραγωγή ενός τέτοιου αυτοκινήτου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 24/5/2018

«Μελετάμε κάθε ενδεχόμενο και περίπτωση αλλά για την ώρα προσωπικά πιστεύω πως χρειαζόμαστε λίγη περισσότερη εξέλιξη στις μπαταρίες» δήλωσε ο Peter Oberndorfer, υπεύθυνος της Audi στον προϊοντικό τομέα και στις τεχνολογίες επικοινωνίας, στο Motoring. Το κλειδί για την τελική απόφαση και την παραγωγή ενός ηλεκτρικού supercar μπορούν να δώσουν οι πολλά υποσχόμενες solid state μπαταρίες με τα καλύτερα χαρακτηριστικά σε χωρητικότητα ενέργειας και χρόνο φόρτισης.

Ο Oberndorfer επισήμανε πως την λύση μπορούν να δώσουν προμηθευτές όπως η Samsung SDI, η κορεατική εταιρία που ήδη συνεργάζεται με την Audi για την κατασκευή των μπαταριών του επερχόμενου E-Tron. Μάλιστα η Samsung SDI είχε παρουσιάσει στις αρχές του χρόνου στο Detroit την πρόοδό της στις μπαταρίες στερεού τύπου. Ένα θέμα που θα πρέπει να λυθεί στις μπαταρίες με στερεό καταλύτη είναι και το κόστος ώστε η τιμή να μην εκτοξεύεται σε δυσθεώρητα ύψη.