Η Audi εξετάζει και Q9!


Το Q8 είναι η ναυαρχίδα των SUV της Audi αλλά ίσως αυτό δεν θα ισχύει για μεγάλο χρονικό διάστημα μιας και ήδη ακούγονται φήμες για ένα Q9.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 29/6/2018

Μπορεί το Q8 μόλις να παρουσιάστηκε αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η Audi δεν εξετάζει και άλλα SUV ακόμα μεγαλύτερα και από αυτό, που μέχρι στιγμής αποτελεί τη ναυαρχίδα της. Έτσι λοιπόν τόσο ο επικεφαλής της μάρκας Rupert Stadler όσο και ο αρχι-σχεδιαστής της Marc Lichte ούτε επιβεβαίωσαν ούτε διέψευσαν τη φημολογία περί ενός μελλοντικού Q9, που θα είναι το κορυφαίο μοντέλο της όχι μόνο στη συγκεκριμένη κατηγορία αλλά συνολικά.

Ένα Q9, που αν πραγματικά υλοποιηθεί θα είναι ακόμα πιο μεγάλο και πολυτελές σε σχέση με το Q8 θα μπορούσε να διεκδικήσει το ίδιο κοινό με το κορυφαίο των Range Rover, που έχει σημαντικό μερίδιο αγοράς στη συγκεκριμένη κατηγορία. Βέβαια ο όμιλος Volkswagen εκπροσωπείται στην κορυφαία κλάση των SUV από τη Bentley Bentayga. Η Bentayga όμως τοποθετείται τόσο οικονομικά όσο και από άλλες απόψεις πάνω από το Range Rover, οπότε υπάρχει εκεί ένα κενό για τo Q9. Μικρό μεν αλλά κενό, αν και το μέγεθός του δεν αποτελεί πρόβλημα μιας και έτσι και αλλιώς τα νούμερα των πωλήσεων είναι μικρά. Και τα περιθώρια κέρδους μεγάλα.

Ένα πιθανό Q9 θα ήταν διαθέσιμο μόνο με τους κορυφαίους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου της Audi, ενώ ο εξοπλισμός του θα ήταν πλήρης σε όλους τους τομείς, προκειμένου να δικαιολογείται και η κορυφαία θέση του στη γκάμα της γερμανικής εταιρείας.