H Aston Martin Valkyrie θα έχει τεχνολογία πιο πάνω και από τη Formula 1


Το εντυπωσιακό hypercar της βρετανικής εταιρίας που εξελίσσεται μαζί με την ομάδα της Red Bull θα είναι κάτι πραγματικά ξεχωριστό.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ASTON MARTIN
  • 20/5/2018

Όσο πλησιάζει ο καιρός της επίσημης παρουσίασής της ως μοντέλο παραγωγής πλέον, τόσο έρχονται στην επιφάνεια όλο και περισσότερες πληροφορίες για την κατασκευή του απίστευτου hypercar της Aston Martin, της Valkyrie. 

Παρά το γεγονός ότι θα πρέπει να ανταπροκρίνεται σε ορισμένους κανόνες για να είναι νόμιμη για κυκλοφορία στον δρόμο, ενσωματώνει πολλές από τις τεχνολογίες και τα δεδομένα που βρίσκουμε στα μονοθέσια της F1. Mάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, κάποια υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή της είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο πάνω από αυτά που βρίσκουμε στην Formula 1.

Aυτό μοιάζει φυσικό για ένα αυτοκίνητο που θα ξεπερνά σε τιμή τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ και που σύμφωνα με τους εμπνευστές του θα μπορεί να κάνει έναν γύρο στο Silverstone στον ίδιο χρόνο που τον κάνει μία σύγχρονη Formula 1 (κάτι που υπόσχεται και το άλλο hypercar των ημερών μας, η Mercedes-AMG Project One). Παρά το ότι έχουν σχεδόν την ίδια ιπποδύναμη (λίγο πάνω από 1.000 ίππους) η διαφορά πάντως θα βρίσκεται στην αεροδυναμική, καθώς η πρωτοποριακή σχεδίαση της Valkyrie θα της επιτρέπει να έχει διπλάσια κάθετη δύναμη από την αντίστοιχη του Project One, λίγο πάνω από τα 1.800 (!) κιλά κοντά στην τελική του ταχύτητα. .

Στην αεροδυναμική σχεδίαση έχει βάλει το χεράκι του και ο γνωστός από την Formula 1, Andrian Newey, καθώς και μέλη της ομάδας της Red Bull. Ο κινητήρας που θα χρησιμοποιείται θα είναι ένας 6,5 λίτρων V12 με απόδοση περίπου 1.000 ίππων ενώ στην κίνηση θα συμβάλει και ένας ηλεκτροκινητήρας της Rimac με άλλα 130 άλογα. Το αυτοκίνητο, με μικρές αλλαγές σε σχέση με το πρωτότυπο που βλέπουμε στις φωτογραφίες θα βγει στην παραγωγή αργότερα μέσα στην χρονιά, ενώ είναι περιττό να πούμε ότι και τα 150 που θα κατασκευαστούν έχουν ήδη πωληθεί.